Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση η μελέτη "ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ" για τα Πηγάδια! Έργο πνοής για την πρωτεύουσα της Καρπάθου

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση η μελέτη "ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ" για τα Πηγάδια! Έργο πνοής για την πρωτεύουσα της Καρπάθου

Ένα έργο πνοής για την πρωτεύουσα της Καρπάθου βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από τη δημοπράτηση του.

Η μελέτη Γιαννόπουλου, όπως είναι γνωστή στην Κάρπαθο και έχει το όνομα του αρχιτέκτονα μελετητή της, του Γιώργου Γιαννόπουλου, προβλέπει τη διαμόρφωση και ανάπλαση της κεντρικής οδού με έμφαση στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών με αύξηση των πεζοδρομίων και στην κατά το δυνατόν ηπιότερη κυκλοφορίας οχημάτων. Σκοπός της, ο άρτιος σχεδιασμός των επιμέρους λειτουργικών στοιχείων, όπως των περιοχών κίνησης ή στάσης πεζών, των στοιχείων αστικού εξοπλισμού,  των ειδικών διαμορφώσεων ή των επιφανειών φύτευσης.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου 673.350,86 ευρώ και αναλύεται ως εξής 496.205, 50 ευρώ δαπάνη εργασιών και 89.316, 99 ευρώ γενικά έξοδα και όφελος εργολάβου. Απρόβλεπτα 87.828,37 ευρώ (ποσοστό 15%). Για την παρούσα διαδικασία έχει ήδη εκδοθεί έγκριση δέσμευση από το υπ. Μεταφορών και Υποδομών ύψους 300.οοο ευρώ.

Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση ώστε να αλλάξει κατά το δυνατόν όψη η πρωτεύουσα της Καρπάθου που ομολογουμένως πνίγεται στο τσιμέντο. Με αυτό ως δεδομένο πολύ δύσκολα μπορούμε να μιλάμε για μεγάλες ή ριζικές αλλαγές ωστόσο από τη μια η μελέτη Γιαννόπουλου κι από την άλλη η ερχόμενη αλλαγή στο λιμάνι ίσως να μπορούσαν να δώσουν πνοή σε ένα ήδη βεβαρημένο αστικό περιβάλλον .

Ο δήμαρχος Καρπάθου ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα ότι η μελέτη Γιαννόπουλου αποτελεί προτεραιότητα, τόσο για τον ίδιο όσο και για όλη τη δημοτική αρχή. Έτσι λοιπόν αυτό το έργο θα ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν χωρίς καμιά καθυστέρηση.

πηγή Καρπαθιακά Νέα