Κάρπαθος. Πρωτόγνωρη για το νησί η επιχείρηση της Αστυνομίας

Κάρπαθος. Πρωτόγνωρη για το νησί η επιχείρηση της Αστυνομίας

 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα Καρπαθιακά Νέα αποδεικνύουν ότι  η επιχείρηση της αστυνομίας που εδώ και μέρες στήθηκε στο νησί δεν έχει ξαναγίνει! Πολύ καλά ενημερωμένοι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος αλλά και της δίωξης ναρκωτικών έδρασαν με απόλυτη μυστικότητα και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.

Δύο και όχι ένα, είναι κλιμάκια της Αστυνομίας που αυτή την ώρα εξακολουθούν να ερευνούν.  Συνολικά έφτασαν στην Κάρπαθο περίπου 10 άνδρες!  Από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και από την Δίωξη Ναρκωτικών, οι οποίοι αν και έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στο νησί ωστόσο ήταν τόσο διακριτικοί που κανείς δεν γνώριζε την παρουσία τους. Χωρίς στολές και με άγνωστα συμβατικά αυτοκίνητα κινήθηκαν με άνεση στο νησί και έτσι προχώρησαν σε τέσσερις, μέχρι αυτή τη στιγμή, συλλήψεις. Πρόκειται για 3 ημεδαπούς, που σήμερα πρόκειται να μεταφερθούν στην Αθήνα και έναν αλλοδαπό, ο οποίος το πιθανότερο είναι ότι θα απελαθεί.

Μάλιστα γείτονες από περιοχή των Πηγαδίων μας έλεγαν ότι πραγματοποίησαν στοχευμένες επισκέψεις και σε άλλες κατοικίες ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί άλλη σύλληψη.

Να αναφέρουμε ότι τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα και για την Κάρπαθο, το θέμα συζητιόταν ανοιχτά από όλους στο νησί που έχει σοκαριστεί με αυτές τις εξελίξεις.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου αυτή την ώρα είναι αποδυναμωμένο για δύναμη έχει μόλις 8 άνδρες και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν τρεις, που ήρθαν με απόσπαση από την Ρόδο. Η Κάρπαθος με τα 10 χωριά μετρά μόλις 11 άνδρες στο Αστυνομικό τμήμα  τα οποία τώρα που θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό θα έχουν και αυτή την ευθύνη. Δύσκολα λοιπόν μπορεί το νησί να περιμένει και να έχει μεγάλες απαιτήσεις αφού ούτε τα τρέχοντα ζητήματα δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν.

Μανώλης Δημελλάς για τα Καρπαθικά Νέα