Ψήφισμα για να καταδικαστεί η ένδικη δίωξη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου κ. Χρήστου Κατσάνη

Ψήφισμα για να καταδικαστεί η ένδικη δίωξη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου κ. Χρήστου Κατσάνη

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία να εκδοθεί ψήφισμα για να καταδικαστεί η ένδικη δίωξη του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου κ. Χρήστου Κατσάνη, το οποίο έχει ως εξής:

‘‘Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου ως το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Δήμου και του Καρπαθιακού Λαού καταδικάζει: Την ένδικη δίωξη του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Καρπάθου Χρήστου Κατσάνη, από μια κοινοπραξία κερδοσκοπικών φορέων που έχουν ως σκοπό το οικονομικό όφελος. Μια ενέργεια πρωτοφανής, που σπιλώνει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους συμμετέχοντες του ανεξαιρέτως.

Είναι ανεπίτρεπτο και καταδικαστέο μία εταιρία με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος επί σειρά ετών και παρέχει έμμισθες υπηρεσίες στο Δήμο μας να μηνύει συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο για την άσκηση του θεσμικής ιδιότητας του, να παράγει λόγο και άποψη σε δημόσιες συζητήσεις. Μια τέτοια ενέργεια μεταφράζεται ως ευθεία απειλή και επίθεση σε κάθε δραστήριο μέλος όχι μόνο του Δ.Σ. αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Το Δ.Σ. δηλώνει παρόν για να προστατεύσει όλους εκείνους που εκφράζονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Καρπάθου, με ανιδιοτέλεια και που η άποψή τους αντικατοπτρίζει ένα αναπτυξιακό όραμα για το τόπο ενάντια σε κάθε κερδοσκοπικό-οικονομικό συμφέρον. Οι άνθρωποι που τιμούν και σέβονται την Κάρπαθο έδωσαν και δίνουν μάχες καθημερινά και είναι γνωστοί στο τοπικό στερέωμα. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο κύριος Κατσάνης. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν σε αυτό το σύνολο αλλά διαλαλούν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Κάρπαθο είναι διάττοντες αστέρες που έρχονται και παρέρχονται.

Ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να αντιδράσουμε σε φαινόμενα που στοχεύουν στη φίμωση της αντίθετης άποψης, στην καταστρατήγηση της παραγωγικής αντιπαράθεσης, τον εκφοβισμό των μελών μας και της ελευθερίας της γνώμης’’.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Φελλουζή Ευαγγελία, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Ρεϊσης Μιχαήλ, Πρωτόπαπας Μηνάς, Βασιλαράκης Εμμανουήλ, Σακέλλης Κομνηνός (με την τροποποίηση στο λεκτικό όσον αφορά με το «συνεργάτη του Δήμου»), Τσαμπουνιεράκης Μιχαήλ (με τις επισημάνσεις που έκανε σχετικά με τη φίμωση του Δημοτικού Συμβούλου και της ελευθερίας της γνώμης), Σπανός Νικόλαος (με τις επισημάνσεις του κ. Τσαμπουνιεράκη σχετικά με τη φίμωση του Δημοτικού Συμβούλου και της ελευθερίας της γνώμης), Ανδρέου Νικόλαος, Μανωλάκης Θεοδόσιος.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Λυριστής Ιωάννης, Τσέρκης Εμμανουήλ, Λύκος Νικόλαος και Παραγυιός Εμμανουήλ και αναμένουν την πρόταση του Νομικού Συμβούλου εφόσον τους εξασφαλίσει ότι δε θα εμπλακούν στη δικαστική υπόθεση.