Ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ και όχι θέση πάρκινγκ για οχήματα ΑΜΕΑ η θέση που βάφτηκε μπλε στα Πηγάδια Καρπάθου

Ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ και όχι θέση πάρκινγκ για οχήματα ΑΜΕΑ η θέση που βάφτηκε μπλε στα Πηγάδια Καρπάθου

Τα Καρπαθιακά Νέα απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Βασίλη Παπαβασίλη, ο οποίος ανέφερε ότι το ζήτημα είναι σίγουρος ότι δε θα μείνει έτσι και ότι θα διευθετηθεί άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου!

Ο κ. Παπαβασίλης είναι ο Πρόεδρος των ΑΜΕΑ Καρπάθου και όπως μας είπε εκεί πρόκειται για ράμπα διάβασης που πρέπει να μένει πάντοτε ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου θα αποκαταστήσει σύντομα το χρώμα και θα προστεθεί κίτρινο. Επίσης όσο αφορά το σημείο στην θέση που στη φωτογραφία μοιάζει με τρύπα δεν μπορεί να κλείσει αφού είναι έξοδος ομβρίων υδάτων.

Η φωτογραφία πρόσφατα ανέβηκε στη δημοφιλής σελίδα στο facebook “Στραα κι ανάποα της Καρπάθου”. Δημότες αλλά και κάτοικοι του νησιού εκφράζουν την απορία τους: πρόκειται για ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ ή επιτρέπετε η στάθμευση οχημάτων ΑΜΕΑ;” Μάλιστα με μια εύστοχη παρατήρηση κάτοικος Καρπάθου αναφέρει:

“Τελικά πείτε μας, τι ισχύει; Η ράμπα διάβασης ΑΜΕΑ ή η στάθμευση για τα οχήματα ΑΜΕΑ; Η στάθμευση σύμφωνα με τους μονούς-ζυγούς μήνες ισχύει για το συγκεκριμένο σημείο ή όχι;

Γιατί προβλέπεται τους μονούς μήνες που απαγορεύεται η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο, να σταθμεύουν τα οχήματα δεξιά αλλά ένα όχημα ΑΜΕΑ να μπορεί να σταθμεύσει εκεί νόμιμα κλείνοντας και το δρόμο αλλά και την διέλευση ενός καροτσιού. Δλδ μια τρύπα στο νερό. Αλλάξτε το χρωματισμό σε κίτρινο στα πλαίσια μόνο της ράμπας.”

17.6.2024

Καρπαθιακά Νέα