Η Ρίτα Καλή Φιλιππούση δεν αποδέχθηκε τη θέση στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου

Η Ρίτα Καλή Φιλιππούση δεν αποδέχθηκε τη θέση στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπάθου

 

Πριν από λίγες ημέρες έκανε αίσθηση στην κοινωνία της Καρπάθου η παραίτηση του κ. Νίκου Λύκου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Σύμφωνα με τις αρχικές τοποθετήσεις, στην Οικ. Επιτροπή τον αντικαθιστούσε η κα Ρίτα Καλή Φιλιππούση, Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ. Όμως η κα Φιλιππούση δεν αποδέχθηκε την τοποθέτηση της! Χθες, Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021, παρέδωσε επιστολή με την παραίτηση της από μέλος της Ο.Ε. Δήμου Καρπάθου.

Άμεσο αποτέλεσμα είναι η μη δυνατότητα συνεδρίασης από την Ο.Ε. μέχρι να οριστεί νέο μέλος και το μπλοκάρισμα των όποιων αποφάσεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται μέσα από τον Δήμο Καρπάθου, δεν θα χρειαστεί να είναι μέλος της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Ωστόσο απομένει να δούμε αν αυτή η άποψη έχει και νομική υπόσταση, αφού η πρώτη εικόνα που είχαμε έλεγε ότι δυο μέλη πρέπει υποχρεωτικά να είναι από την παράταξη που κέρδισε τις εκλογές δηλαδή την ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Όπως και να έχει πολύ σύντομα πρέπει να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ξεμπλοκάρουν  οι διαδικασίες και να κινηθεί ο Δήμος Καρπάθου. Ένα Δημοτικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να γίνει και δια ζώσης. Άραγε θα το αποφασίσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καρπάθου κ. Παραγιός ή θα προτιμήσει να το κάνει μέσω τηλεδιάσκεψης; Όποιο δρόμο και να διαλέξει το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκεί θα ακουστούν και οι απόψεις που έχει η πλειοψηφία της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ η οποία μέχρι σήμερα κρατά κλειστά τα χαρτιά της!

πηγή Καρπαθιακά Νέα