Σε συλλήψεις δυο αλλοδαπών προχώρησε του Λιμενικό στη Ρόδο για παρακώλυση συγκοινωνιών

Σε συλλήψεις δυο αλλοδαπών προχώρησε του Λιμενικό στη Ρόδο για παρακώλυση συγκοινωνιών

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο, γνωρίζεται ότι συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 53 ετών, για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του 292 του Π.Κ.(Παρακώλυση συγκοινωνιών), ως επικεφαλής της ομάδας των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πλοίο.

Πρωινές ώρες χθες, στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE STAR CHIOS¨ Ν.Π. 10883 με σκοπό να εισέλθει επί του πλοίου, παρεμπόδισε την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση του, με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση απόπλου του. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τους λιμένες Πηγάδια Καρπάθου – Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Θήρας και τελικό λιμένα Πειραιά.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε την 15:20 αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν σαράντα (40) αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε ΚΥΤ.

30.10.2023

Καρπαθιακά Νέα