Ν.Σαντορινιός: «Χρόνια Πολλά στους απανταχού Καρπάθιους»

Ν.Σαντορινιός: «Χρόνια Πολλά στους απανταχού Καρπάθιους»

Ανακοίνωση σχετικά με τον 76ο εορτασμό της 5ης Οκτωβρίου 1944, όπου γιορτάζεται η Επανάσταση και η απελευθέρωση της Καρπάθου εξέδωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός

Αναλυτικά:

Μια μεγάλη γιορτή για την ελευθερία η σημερινή μέρα. Μια ιστορική ημέρα μνήμης και τιμής για την Κάρπαθο και τα Δωδεκάνησά μας.

Ξεκινώντας από το χωριό Μενετές στις 5 Οκτωβρίου 1944, ο ένοπλος ξεσηκωμός και οι θυσίες του Καρπαθιακού λαού, έφεραν την απελευθέρωση του νησιού, συνέβαλλαν με τον δυναμισμό τους στις μετέπειτα ιστορικές εξελίξεις και φιλοξένησαν χιλιάδες πρόσφυγες από τα υπόλοιπα νησιά, που κατέφυγαν στην ελεύθερη γη τους ως την δική τους απελευθέρωση οκτώ μήνες αργότερα. 

Η επανάσταση και η απελευθέρωση της Καρπάθου αποτελεί ένα διαχρονικό λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και προάσπισης της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Ειδικά στις μέρες μας που το τέρας του ναζισμού και του φασισμού θεριεύει στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, οφείλουμε όλοι μας να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημερινής επετείου και να διατηρήσουμε ισχυρές τις πανανθρώπινες  αξίες για μια κοινωνία δημοκρατική, με πρόοδο και ειρήνη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Καρπάθιους!