Σε αδειανή αίθουσα η Ανάλυση Τουριστικής Προβολής Καρπάθου 2023! Απογοήτευση της δημοτικής αρχής

Σε αδειανή αίθουσα η Ανάλυση Τουριστικής Προβολής Καρπάθου 2023! Απογοήτευση της δημοτικής αρχής

Η μη συμμετοχή της καρπαθιακής κοινωνίας και ειδικότερα των επαγγελματιών, σε μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις με θέμα τον τουρισμό και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το 2023 είναι η θλιβερή είδηση. Τα στοιχεία μπορεί να είναι ενθαρρυντικά ωστόσο η απαξίωση στον σχεδιασμό δεν αφήνει περιθώρια για διαφωνίες, αναλύσεις ή όποιες θεωρητικές προσεγγίσεις. Ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε ότι το νέο έρχεται από τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της τουριστικής επιτροπής κ. Παραγυιό ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος Καρπάθου είναι πολύ κοντά στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Προορισμού! Σημειώστε ότι αντίστοιχο χαμηλό ενδιαφέρον και αδιαφορία έδειξε η κοινωνία της Καρπάθου κατά την παρουσίαση του συγκοινωνιακού σχεδιασμού για τα Πηγάδια!

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παραγυιός ξεκίνησε την παρουσίαση τονίζοντας τρία πράγματα :

Την έναρξη συνεργασίας με εξειδικευμένη εταιρεία Συμβούλων για την προβολή και διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος μέχρι και το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας .

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είναι αυτός ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια ανάλυση των δεδομένων για την σεζόν που έληξε και την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής.  Την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και κατόπιν του Δημοτικού Συμβουλίου που τον εξουσιοδοτεί σαν Πρόεδρο της Αιολικής ΑΕ να προβεί στην τροποποίηση του καταστατικού ώστε πλέον να  δημιουργηθεί  Φορέας Διαχείρισης Προορισμού ( DMO ), κάτι που συζητείται μεν πολλά χρόνια  αλλά ουδέποτε έφτασε στο σημείο υλοποίησης .

Ο φορέας αυτός θα δώσει την ευελιξία που χρειάζεται η τουριστική προβολή κι όχι μονό, μακριά από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Δήμου και θα καταστήσει τον Δήμο Καρπάθου έναν από τους πρώτους Δήμους που θα εκμεταλλευτεί την πρόσφατη νομοθεσία.

Την σημαντική επιτυχία της έναρξης πτήσεων για πρώτη φορά από τη Νότια Ιταλία , καθώς και της στόχευσης που υπάρχει στο νέο πρόγραμμα σε πρόσθετες φράσεις οι οποίες θα ισχυροποιήσουν το branding της Καρπάθου.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τα ενεργά μέλη της ομάδας εργασίας για τον τουρισμό και τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου για κ. Τσαγκάρη Αντρέα ( συμβόλου τουρισμού ) και κ. Αναστασία Σκούλου, για την βοήθεια σε όλα τα παραπάνω.

Κυρίως βέβαια τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Νισύριο που στηρίζει το έργο αυτό και στέκεται αρωγός σε κάθε αίτημα.

Όπως κι ο Δήμαρχος έτσι κι ο Αντιδήμαρχος κ. Παραγυιός εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την απουσία των εμπλεκομένων με τον τουρισμό φορέων του νησιού από ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Μάλιστα ο κ. Νισύριος δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την άδεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε ότι ενώ θα έπρεπε σήμερα να υπήρχαν πολλές προτάσεις για τον πυλώνα ανάπτυξης της Καρπάθου, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρέπει να παλέψουμε για να γίνουμε τουριστικός προορισμός κι αυτό δεν μπορεί να γίνει από έναν, δυο τρεις ανθρώπους. Αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί δεν θα καταφέρουμε τίποτα και δεν έκρυψε ότι έχει σκεφτεί ακόμη και να κλείσει το ξενοδοχείο του. Μάλιστα πρόκειται για έναν από τους πρωτοπόρους ξενοδόχους στην Κάρπαθο.

Η δημόσια παρουσίαση του Προγράμματος εκ μέρους του είχε σαν σκοπό την συζήτηση και την υποβολή προτάσεων που θα το βελτιώσουν πριν την ψήφιση του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μανώλης Δημελλάς

3.12.2022

Καρπαθιακά Νέα