Σε εκδήλωση του Δήμου Θέρμου η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Σε εκδήλωση του Δήμου Θέρμου η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Η Διεθνούς κύρους Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Δρ. Φωτεινή Παζαρτζή θα τιμήσει με την παρουσία της τον τόπο μας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Θέρμου σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, στον αρχαιολογικό χώρο της «Αιτωλικής Συμπολιτείας» στις 17 Αυγούστου και ώρα 19:30.

Η κ. Παζαρτζή θα είναι ομιλήτρια με θέμα: Η Οικουμενική Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως θεμέλιο του Κράτους Δικαίου.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το ρόλο της Αιτωλικής Συμπολιτείας στην αρχαία Ελληνική Δημοκρατία και την συνδέει με το παρόν σε μια περίοδο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα ως κορωνίδα του νομικού πολιτισμού και θεματοφύλακας των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, θωρακίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα και αποτελούν πυλώνα της ελευθερίας σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που τοποθετεί το Θέρμο στο κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος λόγω της θεματικής, της ομιλήτριας και σε συνδυασμό με το λαμπρό ιστορικό παρελθόν του τόπου μας. Κάτι που Θα πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο για μια αναφορά διαρκείας συνδέοντας το Θέρμο με την ακαδημαϊκή και διεθνή πραγματικότητα και αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο και την προσφορά των προγόνων μας στο σύγχρονο κόσμο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα τιμηθεί από τον Δήμο Θέρμου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

πηγή www.thermonews.gr