Στο ΣΕΦ το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο - Και η Κάρπαθος στη φάση μελετών

Στο ΣΕΦ το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο - Και η Κάρπαθος στη φάση μελετών

 

Στην περιοχή του ΣΕΦ – αν δεν αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα – πρόκειται να κατασκευαστεί το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο που θα αποτελεί τον κόμβο σύνδεσης της Αττικής με τη νησιωτική Ελλάδα και την υπόλοιπη χώρα

Το πλάνο για τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην περιοχή της Ελευσίνας δεν θα προχωρήσει τελικά και όπως όλα δείχνουν, «κλειδώνει» οριστικά η κατασκευή στο Νέο Φάληρο στην περιοχή του ΣΕΦ, η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατασκευή του μητροπολιτικού υδατοδρομίου, αποτελεί και προϋπόθεση για την ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων στην ελληνική επικράτεια και φυσικά στα νησιά των Κυκλάδων και όπως όλα δείχνουν, η υλοποίησή του μεγαλόπνοου σχεδίου οδεύει για το 2022.

Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης των υδατοδρομίων στο νομό Κυκλάδων, όπως είχε γραφτεί σε πρόσφατο ρεπορτάζ, το πρώτο εξ αυτών πρόκειται να δημιουργηθεί το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο.  Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα νησιά στο πλαίσιο του δικτύου υδατοδρομίων Νοτίου Αιγαίου, η ένωση των εταιρειών Υδροπλάνα Ελλάδας, Ελληνικά Υδατοδρόμια και Optimum Value εκπονούν τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελετών θορύβου για τα νησιά: Μύκονος, Κύθνος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα, Ανάφη, Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Πάρος, Κως, Μήλος, Σύρος, Κάλυμνος, Λειψοί, Λέρος, Ίος και Κάσος.

Στο πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτικοί φάκελοι των νησιών Δονούσα, Αγαθονήσι, Σύμη και Ανάφη. Κατόπιν την εκπόνηση των μελετών, οι τεχνικοί φάκελοι θα να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις σχετικές εγκρίσεις.

πηγή cyclades24.gr