Ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ και το τσουνάμι στην Κάρπαθο – Τι έδειξε η έρευνα του Γερ. Παπαδόπουλου

Ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ και το τσουνάμι στην Κάρπαθο – Τι έδειξε η έρευνα του Γερ. Παπαδόπουλου

Για έναν μεγάλο σεισμό που μπορεί να σημειώθηκε το μακρινό πλέον 1948 όμως ακόμη και σήμερα τα συμπεράσματά του είναι χρήσιμα για την επιστήμη αναφέρεται σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο ίδιος αναφέρεται και στο μεγάλο τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό και έπληξε την Κάρπαθο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο νησί.

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ: 9.2.1948

O σεισμός, μεγέθους 7,3, προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες στην Κάρπαθο. Σε λιγότερο από 10 λ. ένα ισχυρό τσουνάμι έπληξε τα Πηγάδια Καρπάθου, πέταξε πλεούμενα στην ακτή, έσπασε πόρτες, πλημμύρισε σπίτια και δρόμους. Λίγο δυτικότερα πλημμύρισε την παράκτια ζώνη σε βάθος μέχρι 250 μ. Το 2006 πραγματοποίησα αυτοψία και συνομίλησα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το 2007, με συνεργάτες μου δημοσιεύσαμε λεπτομερή μελέτη για τους σεισμούς και τα τσουνάμι της Δωδεκανήσου.
Έτσι προχωρά η επιστήμη! Με δουλειά, κόπο, αφοσίωση.»

Δείτε την ανάρτηση
ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ: 9.2.1948
O σεισμός, μεγέθους 7,3, προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες στην Κάρπαθο. Σε λιγότερο από 10 λ. ένα ισχυρό τσουνάμι έπληξε τα Πηγάδια Καρπάθου, πέταξε πλεούμενα στην ακτή, έσπασε πόρτες, πλημμύρισε σπίτια και δρόμους. Λίγο δυτικότερα πλημμύρισε την παράκτια ζώνη σε βάθος μέχρι 250 μ. Το 2006 πραγματοποίησα αυτοψία και συνομίλησα με αυτόπτες μάρτυρες. Το 2007, με συνεργάτες μου δημοσιεύσαμε λεπτομερή μελέτη για τους σεισμούς και τα τσουνάμι της Δωδεκανήσου.
Έτσι προχωρά η επιστήμη! Με δουλειά, κόπο, αφοσίωση.
Πηγή tanea.gr