Συνάντηση για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου (1824 - 2024) στην Αθήνα

Συνάντηση για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της  Η.Ν. Κάσου (1824 - 2024) στην Αθήνα

 Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου, ευρεία σύσκεψη παραγόντων της Κασιακής και της Δωδεκανησιακής παροικίας της Αττικής με θέμα τον προγραμματισμό των Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την 200η Επέτειο του Κασιακού Ολοκαυτώματος.  Παραβρέθηκαν οι:   

Μαίρη Τσανάκη – Σορώτου (τέως Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου),  Γιάννης Φραγκούλης (Πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς),  Μίνος Κομνηνός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων), Γιάννης Καραϊτιανός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων), Τώνια Μοροπούλου (πρ. Αντιπρύτανις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου,  Ροδίτισσα ), Μανόλης Περσελής (Ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Μπαραλής (Ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ισαβέλλα Τσαβαρή (Ομότιμη καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την Σύμη ), Γιώργος Τσαμπανάκης (Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Η. Ν. Κάσου), Μαρία Τσακίρη (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Κάσου), Μέλη του Δ.Σ  του συλλόγου  των εν Ελλάδι Κασίων  μέλη της εταιρείας των Κασιακών μελετών  καθώς επίσης και  αρκετοί Κασιώτες και Κασιώτισσες μέλη της Κασιακής  παροικίας .

Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου  Μιχάλης Ερωτόκριτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι προβλέπεται η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας στην Κάσο, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία  μέσω της  τοπικής ομοσπονδίας οι οποίες θα συντονίζονται από ένα κεντρικό όργανο που θα εδρεύει στην Κάσο.

 

Τέλος αποφασίστηκε ο προγραμματισμός  ο οποίος   θα έχει ολοκληρωθεί  μέχρι το καλοκαίρι να κινηθεί σε τρείς άξονες ,

 

Α) Επιστημονικό – ερευνητικό,

Β) Επετειακές  εκδηλώσεις και

Γ)  Αναπτυξιακές υποδομές ,

 

Οι οργανωτικές επιτροπές είναι ανοικτές σ’ όποιον θέλει να συμμετάσχει  υστέρα από σχετικό κάλεσμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω του διαδικτύου την ερχομένη  εβδομάδα.

8.3.2023

Καρπαθιακά Νέα