ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ! Φώναξαν οι Εκπαιδευτικοί και οι διαδηλωτές στην Καρπάθο

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ! Φώναξαν οι Εκπαιδευτικοί και οι διαδηλωτές στην Καρπάθο

ΨΗΦΙΣΜΑ

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη!

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και την απόπειρα αποπροσανατολισμού και φίμωσης της κοινωνίας! Καλούμε σε ένταση και συνέχεια του αγώνα μέχρι να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να καταδικαστούν υποδειγματικά οι ένοχοι όσο ψηλά κι αν βρίσκονται!

Η λογική του επιχειρηματικού κέρδους με κάθε κόστος, το μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση του νερού, της παιδείας και της υγείας αποτελούν ξεκάθαρες κυβερνητικές επιλογές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, έχουν δείξει ότι με τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να σταματήσουν αυτή την ισοπεδωτική πολιτική.

Ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι η ανθρώπινη ύπαρξη απαιτεί σεβασμό, απαιτεί δικαιοσύνη, απαιτεί αξιοπρέπεια!

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους!

Αρνούμαστε να είμαστε επιβάτες σε “τρενάκι του τρόμου”, σε “λεωφορεία σακαράκες” και σε “πλοία-σκυλοπνίχτες”!

Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και ενωμένοι αγωνιζόμαστε για: – Σύγχρονες δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία και νοσοκομεία

• Ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο

• Να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία κατηγοριοποιημένα που θα αναζητούν χορηγούς και με εκπαιδευτικούς που θα ζουν μέσα στην ένδεια και στο φόβο

• Δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία

• Να μην περάσουν στα χέρια των ιδιωτών τα ογκολογικά τμήματα στα νοσοκομεία Παίδων

• Απόσυρση του νομοσχεδίου-εξπρές που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

• Για ίσες ευκαιρίες, δικαιοσύνη και σεβασμό στο ρόλο των γυναικών στους χώρους δουλειάς και σε κάθε τομέα της ζωής τους

-Να αποσυρθούν τα παλιά πλοία και να αντικατασταθούν με σύγχρονα και ασφαλή πλοία προτού θρηνήσουμε νέες ανθρώπινες απώλειες στις ελληνικές θάλασσες Αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης!

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ζωές μας θυσία στα κέρδη τους!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ!

Εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρπάθο

8.3.2023

Καρπαθιακά Νέα