Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΕΣΑΛ. Ένα από τα θέματα και το λιμάνι Καρπάθου;

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΕΣΑΛ. Ένα από τα θέματα και το λιμάνι Καρπάθου;

Λίγες ημέρες πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου με θέμα το σχεδιαζόμενο λιμάνι φτάνει η πληροφορία ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, θα συνεδριάσει η ΕΣΑΛ και στο τραπέζι βρίσκεται και το ζήτημα της Καρπάθου. Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι τα μέλη της ΕΣΑΛ ήδη γνωρίζουν για την σημαντική κίνηση, που ξεκινά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανωλάκη, καθώς φέρνει στην επιφάνεια την πρόταση των 27 Δημοτών που υποβλήθηκε στις 30 /7/2021 και  με αίτησή τους, με την οποία  προτείνουν να υποβληθεί στην ΕΣΑΛ ως εναλλακτική λύση και να συναξιολογηθεί  και η από 14/1/2019 πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λ.Τ.

Στο νησί θα ακουστούν ανοιχτά και οι τρεις μελέτες-προτάσεις που μέχρι σήμερα είναι γνωστές. Γιαμίν-Λιμενικού Ταμείου και του Κωνστ. Καραξή. 

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι υπάρχει η πρόθεση να βρεθούν στην Κάρπαθο αρκετοί από τους καλεσμένους και κάποιοι  από τους μελετητές.

Υπάρχει λοιπόν ένα ερώτημα που δεν είναι ρητορικό. Η Συνεδρίαση της ΕΣΑΛ θα αποφασίζει την ύστατη ώρα; δηλαδή μόλις 3 ημέρες πριν το κρισιμότατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου ή θα ζήσουμε ακόμη μια αναβολή;

Άραγε ποιος πιέζει με τέτοιο ζήλο για να κλείσει το θέμα του λιμανιού της Καρπάθου;