Νέος συνεφημέριος στην Όλυμπο Καρπάθου ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος!

Νέος συνεφημέριος στην Όλυμπο Καρπάθου ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος!

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου διορίστηκε συνεφημέριος του παπα-Γιάννη Διακογεωργίου στην Όλυμπο της Καρπάθου ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος.

Στην χειροτονία του εις πρεσβύτερον, 26 Νοεμβρίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο, ο π. Αλέξανδρος Πανουτσόπουλος είχε αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα:

”Μπήκα στους ιερούς κύκλους της εκκλησίας μας πρόσφατα μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη μας Αμβροσίου.

Από παιδί ήμουν κοντά στην εκκλησία εκκλησιαζομενος σε μόνιμη βάση στην ενορία του τόπου διαμονής μου κ εξυπηρετώντας τις ανάγκες της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στην Πλατανουσσα Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια των ετών παραθερισμού μου εκεί κ κυρίως κατά τον εορτασμό Της.

Στη συνέχεια ως εξέλιξη της μαθητείας μου στην παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου κ του πολυφωνικού τραγουδιού πήρα μαθήματα φωνητικής κ βυζαντινής μουσικής με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Ηπείρου κ. Κοτσου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν με κατέστησαν έτοιμο για την λήψη μιας τέτοιας απόφασης κ πολλώ δε μάλλον για την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης.

Όσον αφορά την λήψη της τελικής απόφασης μου βοήθησε η εξ αρχής θετική και υποστηρικτική στάση της συζύγου μου και οι διεξοδικές συζητήσεις μας που με βοήθησαν να αγαπήσω τον τόπο κ τον κόσμο της Καρπάθου μα κυρίως να καταλάβω την αναγκαιότητα ύπαρξης ιερέα για πρακτικούς, κοινωνικούς κ εθιμικούς λόγους στα χωριά της β. Καρπάθου αλλά κ η προσωπική μου επιθυμία να συμβάλλουμε στην διατήρηση των ενοριών τους με την μόνιμη εγκατάσταση μας σε αυτά κ την ρομαντική μου ίσως σκέψη πως κ άλλοι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.

Συνετέλεσε επίσης η παρότρυνση σημαντικών προσωπικοτήτων του χωριού μας όπως ο διδάσκαλος κ ιεροψάλτης κ. Χαντζηπαπας. Μεγίστης κ καθοριστικής σημασίας όμως ήταν υποστήριξη που έλαβα από τους φωτισμένους πατέρες της Μητρόπολης μας όπως του πανοσιολογιώτατου Αμβρόσιου Μαναρουλα, την καθοδήγηση που έλαβα από τον πνευματικό μου πατέρα Επιφάνιο αλλά κ η υπομονή με την οποία με δίδαξαν κ με κατήχησαν οι ιερείς μας πατέρας Καλλίνικος, πατέρας Δημήτριος κ πατέρα Στυλιανός που επιφορτίστηκε με το δύσκολο έργο της επιμόρφωσης μου επί των τυπικών διαδικασιών των μυστηρίων της εκκλησίας μας”.

23.11.2022

Καρπαθιακά Νέα