Συνεχίζει ο Μαραθώνιος Στειρώσεων-Εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων στην Κάρπαθο!

Συνεχίζει ο Μαραθώνιος Στειρώσεων-Εμβολιασμών των αδέσποτων ζώων στην Κάρπαθο!

Οι φιλόζωοι Καρπάθιοι και οι φίλοι της Καρπάθου αυτές τις ημέρες αισθάνονται περήφανοι για τον Μαραθώνιο στειρώσεων-εμβολιασμών και τη φροντίδας των αδέσποτων ζώων που τρέχει αυτή τη στιγμή στο νησί.

Για τρίτη φορά βρίσκεται στην Κάρπαθο τετραμελής ομάδα η ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) προσκεκλημένη από το αναγνωρισμένο Σωματείο Φίλοι Ζώων Καρπάθου.
Σήμερα διανύουμε την τρίτη και τελευταία ημέρα φροντίδας των αδέσποτων με τους κτηνίατρους να ξεπερνούν τους εαυτούς τους και τους εθελοντές να κάνουν υπεράνθρωπο αγώνα ώστε να βρεθούν και να περισυλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερες γάτες για να εξεταστούν να εμβολιαστούν και να στειρωθούν.
Η πρώτη εικόνα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική αφού οι 92 γάτες που ήδη έχουν φροντιστεί είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό, όπως μας λένε οι κτηνίατροι, είναι αποτέλεσμα της σταθερής φροντίδας που τα τελευταία χρόνια έχουν τα αδέσποτα του νησιού.
Να τονίσουμε ότι για το φετινό πρόγραμμα στειρώσεων οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου πήραν την πρωτοβουλία και προμηθεύτηκαν εμβόλια, ώστε τα ζώα πέρα από τις στειρώσεις να εμβολιάζονται για να αποφύγουν τα μεταδιδόμενα νοσήματα και να έχουν μια καλύτερη ζωή.
Η προσπάθεια των Φίλων Ζώων Καρπάθου για τα αδέσποτα του νησιού δε σταματά! Είναι συνεχής και αδιάλειπτη!
Πρέπει να τονίσουμε ότι αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού αναγνωρίζουν αυτόν τον αγώνα στέκονται δυναμικοί αρωγοί και για αυτό σύντομα θα τους αναφέρουμε όλους. Συγκινητική επίσης είναι η φιλοξενία των Καρπαθίων με πολλούς ανθρώπους να έρχονται στο κτηνιατρείο με φαγητά και γλυκά για να κεράσουν τους κτηνίατρους και τους εθελοντές και να στηρίζουν την όλη προσπάθεια.