Οι επαγγελματικοί φορείς της ΚΑΡΠΑΘΟΥ σε σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Τάσο Μηλιό

Οι επαγγελματικοί φορείς της ΚΑΡΠΑΘΟΥ σε σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Τάσο Μηλιό

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  ΤΑΣΟ ΜΗΛΙΟ

 

Όλυμπος Καρπάθου, 10/02/2024

Αρ. Πρωτοκόλλου Εξ. 4/2024

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024, στα Πηγάδια Συνεδρίαση των Επαγγελματικών Τουριστικών Φορέων της Καρπάθου μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης Τάσου Μηλιού στην οποία συμμετείχαν οι ακόλουθοι παράγοντες:

α. Ηλίας Αλεξίου, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ,

β. Μανώλης Λιορεΐσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου «ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ»,

γ. Μανώλης Μαγριπλής, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αμμοωπής Καρπάθου και

δ. Νικήτας Μαστρογιάννης, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Λευκού Καρπάθου.

Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Φελλουζής, ο οποίος και χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο τους. Οι παρευρισκόμενοι αντευχήθηκαν με τη σειρά τους καλή θητεία, τόσο στον Δήμαρχο, όσο και στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και αμέσως μετά προχώρησαν στην εξέταση των ζητημάτων που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες. Κατά τη συνάντηση επικράτησε εξαιρετικό κλίμα και φάνηκε η καλή διάθεση όλων των μερών για συνεργασία με στόχο την τουριστική αναβάθμιση του νησιού μας.

Από τη πλευρά του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Διαφανίου Καρπάθου «ΠΟΡΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Μανώλη Λιορεΐση τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Ο καλλωπισμός του λιμενοβραχίονα Διαφανίου και η αντιμετώπιση του προβλήματος του ορθού προσδιορισμού χώρου συγκέντρωσης των απορριμμάτων του οικισμού Διαφανίου.
  2. Ο έγκαιρος ευπρεπισμός των χωριών Ολύμπου – Διαφανίου – Αυλώνας από κατάλληλα συνεργεία εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.
  3. Το έγκαιρο στρώσιμο των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στις παραλίες πριν την έναρξη της σεζόν.
  4. Το θέμα της σωστής συνεννόησης με τα τουριστικά πρακτορεία, ώστε να βοηθηθούν με τον κατάλληλο χειρισμό και οι τουριστικές επιχειρήσεις του Διαφανιού.
  5. Η κατασκευή μόνιμων χώρων μπάρμπεκιου, η λειτουργία χημικών τουαλετών, η τοποθέτηση αποδυτηρίων και η ύπαρξη ναυαγοσώστη στα Παλάτια της Σαρίας.
  6. Η δυνατότητα προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων στο Διαφάνι.
  7. Η δίκαιη εκπροσώπηση της Ολύμπου και του Διαφανιού στην υπό συγκρότησιν Ομάδα Εργασίας Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου.
  8. Η καθιέρωση στη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε καθημερινή βάση δρομολογίου λεωφορείου Κ.Τ.Ε.Λ. στη διαδρομή Ολυμπος-Διαφάνι.

Πρέπει να πούμε ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα αμέριστη ήταν η κατανόηση που έδειξε ο Αντιδήμαρχος Τάσος Μηλιός.

Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε επιπλέον τους παρευρισκόμενους για την προσεχή άφιξη τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ το οποίο έχει ως αποστολή του την τουριστική προβολή της Καρπάθου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Μανώλης Λιορεΐσης υποσχέθηκε την ολόψυχη βοήθειά του και την ενεργή συμμετοχή του τόσο στο συγκεκριμένο εγχείρημα, όσο και σε όσα άλλα θέματα δρομολογήσει ο Δήμος σχετικά με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   ΟΛΥΜΠΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ                             “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10.2.2024

Καρπαθιακά Νέα