Σκακιστικό φεστιβάλ στην Κάρπαθο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

Σκακιστικό φεστιβάλ στην Κάρπαθο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

Μία σκακιστική εβδομάδα θα «ζήσουν» οι Καρπάθιοι, αφού ανέλαβαν να διοργανώσουν το 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Καρπάθου στις 29 Αυγούστου με λήξη στις 4 Σεπτεμβρίου.

Το διεθνές αυτό φεστιβάλ θα τελεσθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πάντα αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία για εκδηλώσεις ικανές να χτίσουν παράδοση, καθιέρωση, προσέλκυση και προβολή.
Το σκακιστικό φεστιβάλ Καρπάθου θα διεξαχθεί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα συμπεριλαμβάνει την πραγματοποίηση «θερινής σκακιστικής κατασκήνωσης», εκδήλωση πρωτοποριακή για το Αιγαίο, αφού θα συνοδεύεται κι από διοργάνωση διεθνούς σκακιστικού πρωταθλήματος.
Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους, η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, ο πρωταθλητής Κροατίας Σάσα Μαρτίνοβιτς καθώς κι άλλα εξέχοντα σκακιστικά ονόματα, ικανά να προσελκύσουν πλήθος άλλων αθλητών για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.
Η Κάρπαθος έχει μόνο να κερδίσει από αυτή την διοργάνωση γι αυτό και εκτός της Περιφέρειας ο Δήμος Καρπάθου κι άλλοι φορείς του τόπου έχουν ήδη συμβάλλει για την προετοιμασία διεξαγωγής του 1ου φεστιβάλ σκακιού στην Κάρπαθο.

Το Γραφείο Τύπου