Στην Ηρωική Κάσο η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαϊδου

Στην Ηρωική Κάσο η Έπαρχος Καλλιόπη Νικολαϊδου

Η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου επισκέφθηκε την Ηρωική Νήσο Κάσο στις 24 Μαΐου 2023, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κο Ιωάννη Καρατάσο.

Συνάντησε πρώτα τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου κο Μιχάλη Ερωτόκριτο και συζήτησαν για τα έργα που άμεσα θα ξεκινήσουν στο νησί. «Η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προς Σκάφη Η.Ν. Κάσου», είναι ένα έργο ύψους 235.344,68€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Σκοπός είναι η ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού, μήκους 2,700μ και μέσου πλάτους 4μ., για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.

Ακόμα το έργο «Καθαρισμός ρεμάτων νήσων Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου για χρονικό διάστημα τριών ετών», συνολικού ύψους 433.469,96€ συν Φ.Π.Α. Το έργο που ξεκινά άμεσα στην Η.Ν. Κάσο, αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων και της κοίτης των ρεμάτων του νησιού καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων οχετών και φρεατίων από καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Στη συνέχεια μαζί με τον Αντιδήμαρχο Η.Ν. Κάσου κο Φραγκούλη Δημητρούλη, επισκέφθηκαν την περιοχή Σκάφη για να δουν, από κοντά τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Έπαρχος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Λυκείου Ελληνίδων Κάσου παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας.

Στον πολύ σύντομο χαιρετισμό της ευχήθηκε στο νεοσύστατο Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων

συγχαρητήρια για τις δράσεις του, που σκοπό έχουν να διατηρήσουν και να αναδείξου τα μοναδικά ήθη και έθιμα του νησιού. Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της μάνας μέσα στην οικογένεια και ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά μας. Συνεχάρει τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων για την σκέψη αυτή τονίζοντας ότι θα είναι πάντα αρωγός στις οποιαδήποτε δράσεις τους.

Στη συνέχεια διασκέδασε μαζί με τους παρεβρισκόμενους απολαμβάνοντας τη χορωδία του Δήμου Η.Ν. Κάσου καθώς το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων.

Δελτίο Τύπου

25.5.2023
Καρπαθιακά Νέα