ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Την Παρασκευή 21 Απριλίου το πρώτο τσάρτερ από Ολλανδία. Σοβαρά ερωτήματα για την προετοιμασία της σεζόν

ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Την Παρασκευή 21 Απριλίου το πρώτο τσάρτερ από Ολλανδία. Σοβαρά ερωτήματα για την προετοιμασία της σεζόν

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, ανοίγει επίσημα η σεζόν για την Κάρπαθο με το πρώτο τσάρτερ της Sunweb να φτάνει από Ολλανδία. Η πρώτη εικόνα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την καλοκαιρινή τουριστική κίνηση στην Κάρπαθο. 

Οι απόψεις που ακούσαμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα από τους Προέδρους των κοινοτήτων, αφήνουν σοβαρά ερωτήματα για την προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Σε επικοινωνία που είχαν τα Καρπαθιακά Νέα με τον Πρόεδρο κοινότητας Καρπάθου, κ. Χατζηκουτσό, μαθαίνουμε ότι από πλευράς του υπάρχει έντονος προβληματισμός σε θέματα που αφορούν την συνολική προετοιμασία της πρωτεύουσας της Καρπάθου.

“Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο Περιβάλλοντος Δήμου Καρπάθου, κ. Σακελλιάδη και συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία του για την έλλειψη προσωπικού. Όμως τι θα γίνει με την καθαριότητα, με τη φροντίδα της πόλης και των χωριών; τι γίνεται με το νερό; στα μετόχια των Μενετών, στην τουριστική Αμοωπή, όπως ανέφερε και ο κ. Μαγριπλής στο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται  ήδη διανομή νερού και δεν έχουμε ακόμη τουρίστες!”

Μάλιστα ο κ. Χατζηκουτσός ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο κ. Νισύριο για να ζητήσει συνάντηση μαζί του ενώ του έθεσε το θέμα προσλήψεων με τον δήμαρχο να απαντά και να τον… παραπέμπει στην αρμόδια υπάλληλο του Δήμου!

Ακόμη ένα σοβαρό θέμα που έθεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρπάθου είναι το χρόνιο ζήτημα των πεπαλαιωμένων αγωγών των λυμάτων του δικτύου στα Πηγάδια. “Και πέρσι θέσαμε το ζήτημα στη δημοτική αρχή κι όμως δεν το φρόντισε. Πάμε για ακόμη ένα καλοκαίρι με τα λύματα να μυρίζουν;”

Πέρα από την προετοιμασία του Δήμου για τη σεζόν που ανοίγει, ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και λειτουργούν. Άραγε είναι έτοιμη η Κάρπαθος να δεχθεί επισκέπτες;  Πολλοί φωνάζουν και διεκδικούν άνοιγμα της καλοκαιρινής σεζόν μπορεί το νησί να σηκώσει κάτι τέτοιο ή πρόκειται για κουβέντες του “αέρα”;

19.4.2023

Καρπαθιακά Νέα