Ανακοίνωση του Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής για όσα εκτυλίχθηκαν στον χώρο του κοιμητηρίου Πηγαδίων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής για όσα εκτυλίχθηκαν στον χώρο του κοιμητηρίου Πηγαδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/12/2020

Το ΔΣ του Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής παρακολουθησε με αμηχανία αρχικά ομολογουμένως και εν συνεχεία με αίσθημα απορίας τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στον χώρο του κοιμητηριου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου της πόλης των Πηγαδίων.

Η αμηχανία μας είχε κυρίως να κάνει με την κατανόηση του σκεπτικου μιας τέτοιας, πρωτοφανους αλήθεια “καινοτομίας”, την οποία ξεκαθαριζουμε ότι θεωρούμε, οχι μονο άστοχη και άκομψη αλλά ασεβή και μακάβρια! Δε θα επαναλάβουμε τα της ιερότητας του χώρου, τα οποία θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα.

Δε θα τονίσουμε ότι καταλληλοτεροι χώροι για τέτοιου είδους δραστηριότητες με αφορμή οποιαδήποτε εορτή, πολιουχων Αγίων ή μη, υπάρχουν βεβαίως αρκετοί.

Διερωτωμαστε όμως, με ποιο τρόπο λειτουργούν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι λειτουργοί στα θεσμικά όργανα της πόλης των Πηγαδίων. Ποιο είναι το μέτρο και τα πλαίσια προσωπικής αυτενεργειας ενός μόνο ανθρώπου σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Ποια είναι η συνεννόηση και η διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός των συλλογικών οργάνων. Πώς τελικά, μπορεί κάποιος μεμονωμένα να αποφασίζει για δράσεις που είναι, εκ των πραγμάτων τουλάχιστον αμφιλεγομενες και εκθέτουν ολόκληρο το νησί σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ για έλλειψη σεβασμού προς το κοινό αίσθημα, χαμηλή αισθητική και ασυννενοησια των φορέων που εμπλέκονται σε αυτες.

Οι κάτοικοι της πόλης των Πηγαδίων και όλης της Καρπάθου στο σύνολό τους έχουν ανάγκη από παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους και θα αναβαθμίσουν αισθητικά τη δυσχερή για όλους εποχη που αντιμετωπίζουμε. Το χθεσινό φιάσκο σίγουρα δεν πέτυχε τίποτα από τα δύο.

Ο Συλλογος μας, μέλη του οποίου έχουν θάψει τους οικείους τους στο κοιμητήριο των Πηγαδίων , τοποθετείται δημοσια αντιδρώντας στην δράση μεμονωμένων εκπροσώπων του δημοτικού μας διαμερισματος, και εκφράζει την αγανάκτηση του για τα χθεσινά δρώμενα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτή αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε από θεσμικούς φορείς του τοπικού συμβουλίου.