Γιατί όχι ταχύπλοο σκάφος στη γραμμή Άγιος Νικόλαος - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος;

Γιατί όχι ταχύπλοο σκάφος στη γραμμή Άγιος Νικόλαος - Κάσος - Κάρπαθος - Ρόδος;

Στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Δευτέρας διαβάσαμε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε –στη διάρκεια επίσκεψής του στη γενέτειρά του Σητεία– ότι τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με σύγχρονο ταχύπλοο σκάφος, στο πλαίσιο της ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει την Σητεία με την Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Λεωνίδα Κλώντζα στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει και μεγάλη ανάπτυξη. Η δρομολόγηση του νέου ταχύπλοου πλοίου θα βοηθήσει πολύ σημαντικά και σε αναπτυξιακό, εμπορικό και τουριστικό επίπεδο» είπε ο υπουργός και… επειδή και ο Άγιος Νικόλαος ενδιαφέρεται για τη δική του «ακτοπλοϊκή σύνδεση» και το δικό του «αναπτυξιακό, εμπορικό και τουριστικό επίπεδο»… δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει σύνδεση και του λιμανιού του Αγίου Νικολάου;

Το θέμα του ταχύπλοου επιβατικού σκάφους σχολίασε και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου κ. Μανώλης Βαρκαράκης: «Σίγουρα η ένταξη του λιμανιού του Αγίου Νικολάου στο δρομολόγιο του ταχύπλοου σκάφους δίνει καλύτερες προοπτικές στον τόπο μας.

Θα είναι μια ακόμα διέξοδος και επιλογή για τους πελάτες μας, αλλά και για όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν θα είναι μόνο το δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Σαντορίνη και Μύκονο!

Θα είναι και το δρομολόγιο από τον Άγιο Νικόλαο προς τα Δωδεκάνησα. Είναι σημαντικό να αποκτήσει ο Άγιος Νικόλαος πρόσβαση προς Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο. Σίγουρα τέτοια ταχύπλοα σκάφη μας χρειάζονται γιατί ανοίγουν καινούργιες προοπτικές», ήταν η απάντηση του κ. Βαρκαράκη.

πηγή: Ανατολή