Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς!

Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς!

Είναι από τα νέα που μας δίνουν ελπίδα, μας κάνουν να πιστεύουμε στον καλύτερο κόσμο, τον κόσμο που όλοι προσδοκούμε. Κι είναι σίγουρο πως θα τον απαρτίζουν άνθρωποι με γνώση, ενσυναίσθηση κι αγάπη για ότι διάλεξαν να υπηρετήσουν τους. Και δεν είναι μονάχα η αγάπη του π. Αμβροσίου για τη γνώση, κυρίως είναι η αγάπη του για τον Χριστό κι άδολη κι ακομπλεξάριστη προσφορά του στον συνάνθρωπο. Μα είμαι σίγουρος ότι κι αυτό το μεγάλο βήμα που ξεκινά σήμερα στη ζωή του έχει αυτόν το στόχο.

Ο π. Αμβρόσιος αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Άλλο ένα νέο εγχείρημα έρχεται στη ζωή μου και με κάνει να αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη στον Δωρεοδότη Θεό μας… Επισήμως λοιπόν… Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογίας στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην πατερική γραμματεία. Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και γέροντα μου κ.Αμβρόσιο, για την ενθάρρυνση του και την στήριξη του, από την ημέρα της χειροτονίας μου… Τον κ. Χρήστο Αραμπατζή καθηγητή Πατρολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ ο οποίος έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου.

Χρήστος Αραμπατζής, καθηγητή Πατρολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ

Ο κ.Αραμπατζής σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Καθολική Σχολή του Fribourg της Ελβετίας και στην Θεολογική Σχολή του Bochum της Γερμανίας. Διδάσκει Εκκλησιαστική Γραμματολογία, Πατερική Θεολογία και Ερμηνεία των πατερικών κειμένων. Είμαι σίγουρος ότι με την σοφή καθοδήγηση του θα καταφέρω να ολοκληρώσω το όλο εγχείρημα…

 

Τους ενορίτες μου, όπου με την αγάπη τους τόσα χρόνια με ενθαρρύνουν για την συνέχιση της πανεπιστημιακής μου πορείας αλλά και όλους τους φίλους μου που στέκονται δίπλα μου σε αυτό το τολμηρό εγχείρημα…

 

Να εύχεστε να έχω μετάνοια, αγάπη , και συγχώρηση στην καρδιά μου, μακριά από εγωισμούς και φιλοδοξίες…

Ας με αξιώσει ο Θεός να το ολοκληρώσω…»

Όλοι εμείς, φίλοι και γνωστοί του π. Αμβροσίου, ευχόμαστε ο Θεός να του δείχνει τα βήματα που πρέπει να πατήσει κι εκείνος να μη δειλιάσει ούτε μια στιγμή. Να ακολουθήσει με εφηβικό πάθος την Επιθυμία Του.