Το πρωινό της Καρπάθου ταξιδεύει και κατακτά την Αθήνα!

Το πρωινό της Καρπάθου ταξιδεύει και κατακτά την Αθήνα!

Λοιπόν κάποτε καλός φίλος ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Κάρπαθο κι αν κάτι ξεχώρισε και δε σταμάτησε να το επαναλαμβάνει ακόμη και μετά από χρόνια ήταν η φιλοξενία που είχε ζήσει στο νησί! Μια φιλοξενία που ξεκινούσε με μικρά φιλέματα, με ένα αυθεντικό χαμόγελο, με το πρώτο ξύπνημα! Από το πρωινό, που του προσέφεραν στο δωμάτιο που έμενε, έτσι γλυκά πήγαινε όλη η μέρα του στην Κάρπαθο! Σήμερα, το νησί με τα χίλια προτερήματα παλεύει να βάλει στη σφραγίδα του και το στοιχείο του πρωινού του.

Μικρό δείγμα που μπορεί να περιλαμβάνει το καρπάθικο πρωινό καταγράφουμε παρακάτω:

1)Παραδοσιακό ψωμί ξυλόφουρνου

2) Κουλούρες Καρπάθου

3)Μυζηθροπιτάκια

4)”Τούρτες” Καρπάθου

5)Ψιλοκούλουρο

6)Κοπέλντες ( Λαχανόπιτες Καρπάθου )

7)Μαρμελάδα με λεμόνι και πορτοκάλι

8)Ελιές Καρπάθικες τσακιστές

9)Καρπάθικος μπακλαβάς

10)Γνήσιο θυμαρίσιο μέλι Καρπάθου

11)Γλυκό κουταλιού με Σταφύλι και Κυδώνι

12)Αλμυρό κατσικίσιο τυρί Καρπάθου

Αυτό το πρωινό, που για τους περισσότερους Καρπάθιους είναι συνήθεια γίνεται η ταυτότητα του νησιού!

Το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Ελληνικά Ξενοδοχεία – Greek Hotels (official) | Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο φέρνει μυρωδιές & γεύσεις Αιγαίου στην HORECA 2023.

Φέτος τιμούμε τρεις προορισμούς με μακραίωνη ιστορία, φυσική ομορφιά και πλούσια γαστρονομική παράδοση στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξής τους στο Πρόγραμμά μας, κάνοντας μαζί με όλους τους συμμετέχοντες ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι στη Χίο, την Κάρπαθο και την Κάσο.

Επισκεφθείτε το περίπτερό μας, στο METROPOLITAN EXPO, HALL4 Stand A19-B15, από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου και μάθετε περισσότερα για τα οφέλη ένταξης των καταλυμάτων σας στο πρόγραμμά μας, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς.

Ο Δήμος Καρπάθου το ταξιδεύει στην διεθνή έκθεση HORECA 2023 το παρουσιάζει και προσπαθεί να το κάνει καθημερινή συνήθεια και σύμβολο για το νησί. Άραγε θα μπορέσουν οι επιχειρηματίες να εστερνιστούν τη συλλογική προσπάθεια και να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους;

Η γαστρονομία της Καρπάθου ολοένα γίνεται και πιο γνωστή απομένει να μετρήσουμε τα υπέρ και τα κατά της τουριστικής εξέλιξης.

5.2.2023

Καρπαθιακά Νέα