Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία στόχος της Περιφέρειας. Η Κάρπαθος έχει λόγο και πρέπει να ξεχωρίσει!

Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία στόχος της Περιφέρειας. Η Κάρπαθος έχει λόγο και πρέπει να ξεχωρίσει!

Σπουδαίο το όραμα και οι στόχοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επιμένει και δείχνει ακούραστη! Δίνει καθημερινά κερδοφόρες μάχες ωστόσο θα περίμενε κανείς να δει τη μοναδική γαστρονομία της Καρπάθου να έχει κορυφαία θέση στις προτεινόμενες δράσεις. Αν και δε γνωρίζουμε τον τελικό σχεδιασμό, στεκόμαστε στα μοναδικά προϊόντα της Καρπάθου, όπως και στις μοναδικές συνταγές ,που έχουν αγαπηθεί σε όλο τον πλανήτη, είναι ευκαιρία λοιπόν, όλα αυτά, να γίνουν ακόμη πιο γνωστά μέσα από τις δράσεις που εξαγγέλλει η Περιφέρεια.

Η είδηση, που ενδιαφέρει το Νότιο Αιγαίο, είνα το World Food Gift Challenge 2023 που θα γίνει τον Απρίλιο στην Κω και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πρότεινε η 4η διοργάνωσή του να διεξαχθεί στο νησί του Ιπποκράτη και η πρόταση έγινε δεκτή και έτσι η Κως θα φιλοξενήσει από τις 26 έως τις 29 Απριλίου το World Food Gift Challenge 2023 του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT).

Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και όχι μόνο Περιφερειών και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες θα καταφτάσουν εκείνες τις ημέρες στην Κω για να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και να επισκεφτούν τοπικούς φορείς και μονάδες παραγωγής της περιοχής. H διεθνής κριτική επιτροπή θα κληθεί ν’ αξιολογήσει γαστρονομικά δώρα με κριτήρια τη γεύση, τη βιωσιμότητα, τη σύνδεση με την περιοχή από την οποία προέρχονται, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία.

«Αυτά που μας έμαθαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο γαστρονομικός τους πλούτος και η ανταλλαγή καλών πρακτικών, μέσω της ετικέτας Aegean Cuisine, του θεσμού των Young Chef Awards, της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας και τώρα μέσω του World Food Gift Challenge είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για το διεθνές διεπιστημονικό δίκτυο IGCAT», δήλωσε μετά την απόφαση της Επιτροπής η Diane Dodd Πρόεδρος του IGCAT και ιδρύτρια της πλατφόρμας των Ευρωπαϊκών/Διεθνών Περιφερειών Γαστρονομίας.

O κ. Χατζημάρκος επεσήμανε με τη σειρά του πως «Η Γαστρονομία υπήρξε βαριά επένδυση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η σύνδεση του πρωτογενούς με τον τουριστικό τομέα ένας από τους αποδοτικότερους στόχους που υπηρετήσαμε. Πιστεύουμε στην αξία και το έργο των μικροπαραγωγών μας και τους υποστηρίζουμε με πράξεις».

Πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι οι τοπικοί, μικροί και μεσαίοι παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων να ενδυναμωθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Τροφίμων (World Food Gift Challenge) και να φωτιστούν οι ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα τους με τον τόπο.

 

Με στοιχεία από τη σελίδα realvoice995.gr

10.9.2022

Καρπαθιακά Νέα