Τραγωδία στην Αστακίδα: Ελεύθερος ο κυβερνήτης του σκάφους

Τραγωδία στην Αστακίδα: Ελεύθερος ο κυβερνήτης του σκάφους

Αναφορικά με το θάνατο μίας 40χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Γαλλίας), μέλος πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, τις βραδινές ώρες την 08/07/2024, γνωρίζεται ότι ο 46χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου κι αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής διαταγής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κάσου.

Το δυστύχημα σημειώθηκε υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες με τα τα κύματα να έχουν ύψος δύο μέτρων.

Όταν η γυναίκα βρέθηκε στο νερό, αμέσως τα άλλα μέλη του πληρώματος έκαναν όλες τις προβλεπόμενες κίνησεις. Η άτυχη 40χρονη είχε απομακρυνθεί πολύ και γι’ αυτό εντοπίστηκε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τραυματιστεί και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές οι οποίες έχουν αναλάβει την υποθέση.

Στον ίδιο αγώνα τραυματίστηκε και ένας 61χρονος, μέλος πληρώματος που επέβαινε σε σκάφος σημαίας Πολωνίας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε όπως κάθε χρόνο συμβολικώς από τη θαλάσσια περιοχή του Ναού του Ποσειδώνα και ο τερματισμός μετά τη διαδρομή των 600 ν.μ. είναι στο ίδιο σημείο της εκκίνησης. Ιδιαίτερης σημασίας είναι ο αριθμός των ξένων χωρών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα σκάφη που μετέχουν στον αγώνα και ανέρχεται στις 25.

Λιμενικό Σώμα

10.7.2024

Καρπαθιακά Νέα