Κ.Κ.Ε: Τρύπιο «καλάθι» τα μέτρα της κυβέρνησης

Κ.Κ.Ε: Τρύπιο «καλάθι» τα μέτρα της κυβέρνησης

 

Τρύπιο αποδεικνύεται το «καλάθι του νοικοκυριού», αφού όπως διαπιστώθηκε από την πρώτη μέρα κιόλας , οι καταναλωτές έπρεπε να πληρώσουν ένα βδομαδιάτικο για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους για μερικές μέρες. Για να βρουν μάλιστα και τα φτηνότερα προϊόντα από κάθε «καλάθι», θα πρέπει να πηγαίνουν βόλτα από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ.

Σε πολλές περιπτώσεις, προϊόντα που ήταν στο περιβόητο «καλάθι» όχι μόνο δεν ήταν πιο φτηνά από τις προηγούμενες μέρες, αλλά ήταν και πιο ακριβά. Κι αυτό γιατί οι μεγαλέμποροι φρόντισαν τις προηγούμενες μέρες να αυξήσουν τις τιμές, έτσι ώστε, με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, να εμφανιστούν χαμηλότερες. Η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων του «καλαθιού» ήταν προϊόντα ετικέτας, στα οποία το ποσοστό κέρδους είναι μεγαλύτερο για τους επιχειρηματίες απ’ ό,τι στα επώνυμα προϊόντα. Πέρα λοιπόν από ότι ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεστοκάρουν, το μέτρο αποτέλεσε ταυτόχρονα μία τέλεια «πάσα» της κυβέρνησης ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.

Μέχρι και το μισό τους εισόδημα χάνουν τα λαϊκά νοικοκυριά εξαιτίας του κύματος ακρίβειας, του πληθωρισμού και της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης» στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η ανάγκη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά για πραγματικές ανάσες ανακούφισης και όχι κοροϊδία, πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής διεκδίκησης, με επόμενο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

Δελτίο Τύπου

4.11.2022