Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Όλυμπο της Καρπάθου

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Όλυμπο της Καρπάθου

 

Χτες Κυριακή, 12 Ιουνίου, επισκέφτηκε, κατά τις πρωινές ώρες, την Όλυμπο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού και το μικρό του γιο, στο πλαίσιο της ιδιωτικής επίσκεψης, που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες στην Κάρπαθο. Τον Υπουργό συνόδευαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακής Στρατηγικής, Τουρισμού, Προγραμματισμού, Δημοτικού Έργου και Επικοινωνίας του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Ι. Παραγιός, η σύζυγός του, οδοντίατρος, Ρηγοπούλα Γ. Νισύριου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Γιώργος Κ. Χατζηπαπάς.

Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Βορείου Καρπάθου Νίκος Κ. Νταής, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλίας Παπαηλίας, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ” Μαρίνα Μιχ. Λεντάκη και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Στον Υπουργό προσφέρθηκε ανθοδέσμη από τη μαθήτρια του Γυμνασίου Ολύμπου Καρπάθου Άννα Νικ. Κανάκη, ενώ στους φιλοξενούμενους επισκέπτες προσφέρθηκαν ποτά και τοπικά γλυκίσματα.

Η ομάδα των επισήμων επισκεπτών έφτασε εν συνεχεία στην καθεδρική εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ολύμπου, όπου ξεναγήθηκε από τον εφημέριο αιδ. παπά – Γιάννη Γ. Διακογεωργίου, ενώ ακολούθως επισκέφτηκε το Μουσείο Βασ. Χατζηβασίλη, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του καλλιτέχνη Γιάννη Βασ. Χατζηβασίλη. Στο τέλος της ξενάγησης δωρήθηκε στον Υπουργό πίνακας του Γιάννη Χατζηβασίλη, που απεικονίζει το μνημείο της μάνας της Ολύμπου το οποίο παρέλαβε ενθουσιασμένος ο Υπουργός.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους παρευρεθέντες τοπικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων τουριστικοί επιχειρηματίες και στελέχη του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Διαφανίου Καρπάθου “ΠΟΡΘΜΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ“, όπως η Ταμίας Ευγενία Α. Φουρτίνα και η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Μαρία Φασάκη – Αντιμησιάρη. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν προς τον Υπουργό σχετικά αιτήματα και ανταλλάχτηκαν σκέψεις και απόψεις για θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων θεμάτων τέθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιώργο Κ. Χατζηπαπά και το θέμα των έγγειων ιδιοκτησιών της νήσου Σαρίας που με τον ισχύοντα νόμο κατατάσσονται σε εξωπραγματικά φορολογικά επίπεδα. Δόθηκε η υπόσχεση το ζήτημα να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο του υπό ψήφισιν νόμου.

Ο Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον να πληροφορηθεί τα τοπικά τουριστικά δεδομένα και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από τη σύντομη επίσκεψή του στην Όλυμπο, την “Πόλη του ζώντος λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου” και Ιστορική Έδρα του Καλλικράτειου Δήμου Καρπάθου.

Κλείνοντας τις τοπικές του επαφές ο Βασίλης Κικίλιας κατευοδώθηκε από τους Ολυμπίτες παράγοντες και επέστρεψε ικανοποιημένος στη Νότια Κάρπαθο.