Στον Βασίλη και τον Μαρίνο αφιέρωσε το βραβείο της η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου!

Στον Βασίλη και τον Μαρίνο αφιέρωσε το βραβείο της η δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου!

Η δασκάλα  Θεοδώρα Κουκουρικου,  παρέλαβε το Διεθνές βραβείο καλύτερου δασκάλου για τη συνολική παρουσία της στο μονοθέσιο σχολείο στο Διαφάνι της Καρπάθου και συγκινημένη αφιέρωσε το βραβείο της στους δύο μαθητές της!

“Τρία χρυσά αστεράκια… Τρία όπως ακριβώς ήμασταν εμείς οι τρεις που κρατούσαμε ανοιχτό το ακριτικό δημοτικό σχολείο του Διαφανίου Καρπάθου… Μια δασκάλα και δυο μαθητές…” έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η κυρία Κουκουρίκου ανέφερε για τη βράβευση της:

Η οικογένειά μου στην Αλεξανδρούπολη έλαβε για μένα αυτό το ειδικό βραβείο από την ΑΚΣ. Αν και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην τελετή, όλη η επιτροπή του AKS με βοήθησε να νιώσω ότι ήμουν εκεί…

Θα ήθελα λοιπόν να αναφέρω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το πολύτιμο και διεθνές κύρους βραβείο. Κάθε δάσκαλος που εκτελεί παιδαγωγικά καθήκοντα είναι μοναδικός και ασύγκριτος. Κάθε φορά που προσπαθείς να ξυπνήσεις το εσωτερικό κίνητρο του μαθητή, κάθε φορά που προσπαθείς να είσαι παιδί μέσα στα παιδιά, να θυμάσαι αυτό που είπε ο Κομφούκιος: Διάλεξε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Γιατί όταν πέσεις στο επίπεδο της παιδικής ψυχής τότε θα καταλάβεις πόση εξυπνάδα, δυνατότητες και αγάπη έχουν στην καρδιά τους. Πρέπει να είσαι τσαλακωμένος για να είσαι δάσκαλος. Παρακαλώ δεχτείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε καθέναν από εσάς που έχει την ίδια τιμή μαζί μου να λάβει αυτό το βραβείο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τους δύο μόνο μαθητές μου από τον Όλυμπο Καρπάθου Μαρίνο και τον Βασίλη και όλη την επιτροπή του AKS που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε μέρος αυτής της παγκόσμιας οικογένειας δασκάλων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Sarvesh Kamra που με βοήθησε να παραλάβω αυτό το βραβείο στα χέρια μου. Τις καλύτερες ευχές και φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους σας!

Αφιερωμένο με όλη την αγάπη της καρδιά μου στο Βασίλη και τον Μαρίνο μου που τους δίδαξα και με δίδαξαν… Που μέσα στις αντιξοότητες τα καταφέραμε να γίνουμε το φως στο σκοτάδι…

Με πολλή αγάπη στην Αλεξανδρούπολη, στην Όλυμπο και στο μικρό μας Διαφανάκι!

Σας λατρεύω και δεν θα σας ξεχάσω ποτέ!!!

 

Θεοδώρα Κουκουρίκου

25.11.2023

Καρπαθιακα Νέα