Βασίλης Βασιλαράκης: Το runkarpathos ήρθε για να μείνει! Ο σπόρος του κλασικού αθλητισμού έχει φυτρώσει και τους καρπούς του

Βασίλης Βασιλαράκης: Το runkarpathos ήρθε για να μείνει! Ο σπόρος του κλασικού αθλητισμού έχει φυτρώσει και τους καρπούς του

Ολοκληρώθηκε το πρώτο #runkarpathos Πως ξεκίνησε :

Πριν μερικά χρόνια, εμείς οι ερασιτέχνες δρομείς της Καρπάθου , αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Βλέπαμε πόλεις να βάζουν τα καλά τους για να γιορτάσουν μια τέτοια όμορφη αθλητική εκδήλωση και «ζηλεύαμε».

Γιατί όχι και στην Κάρπαθο;

Παρακινούσαμε ανθρώπους κάθε ηλικίας να εντάξουν το τρέξιμο στη καθημερινότητα τους. Όνειρο μας ήταν να γίνει κάποτε ένα τέτοιο event στο νησί μας!
Για διάφορους λόγους δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να οργανωθεί σωστά. Αν όμως υπάρχει το πάθος και η θέληση, κάποτε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, οι κατάλληλες συνθήκες ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Ήταν ένα πρωινό Φεβρουαρίου στην δουλειά όταν δέχθηκα δυο τηλεφωνήματα ενα από τον Γιώργο Ιωαννιδη πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Γ.Α.Σ Μενετών Αναγέννηση ώστε να συνδιοργανώσουμε τους πρώτους αγώνες δρόμου στην Κάρπαθο.

Το άλλο τηλεφώνημα ήταν από την έπαρχο Ποπη Νικολαιδου.

Δυο αναπάντεχα τηλεφωνήματα που με γέμισαν ενθουσιασμό και ελπίδα. Χωρίς πολλές σκέψεις και με κοινή συμφωνία ότι όλο αυτό θα γίνει για την Καρπαθο αποκλειστικά , δώσαμε τα χέρια.

Για τους επόμενους 4 μήνες ένας αθλητικός σύλλογος , μια έπαρχος και όλη η ομάδα εθελοντών δρομέων δούλευε καθημερινά για να δείτε το αποτελεσμα της Κυριακής.

Ατέλειωτες ώρες meetings, τηλεφωνημάτων , απογοήτευσης και χαράς . Ο καθένας έβαλε τον καλύτερο του εαυτό για να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση είναι δύσκολο να αποτυπωθούν με λέξεις.

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους

⁃ Περισσότεροι από 400 αθλητές βγήκαν στην γιορτή του αθλητισμού και έτρεξαν από 6 έως 86 ετών

⁃ Πάνω από 120 παιδιά έτρεξαν

⁃ Πάνω από 500 άτομα στην πλατεία για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια

⁃ Τις τελευταίες μέρες πριν τους αγώνες ένα ολόκληρο νησί είχε βάλει το αθλητικό του πρόσωπο

⁃ Το νησί γέμισε με επισκέπτες εκτός Καρπάθου που συνέδραμε με έναν μοναδικό τρόπο μάρκετινγκ στην οικονομία του νησιού

⁃ Μετά το event ακόμα περισσότερος κόσμος θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό

⁃ Πολλές εθελοντικές ομάδες συνεργάστηκαν

⁃ Γνωστοί αθλητές γνώρισαν την Καρπαθο και εμείς καλύτερα αυτούς

Τι μας δίδαξε το run :

-Μόνος πας γρηγορότερα με την ομάδα όμως πας πιο μακρια

-Ο ένας φέρνει ακόμα έναν

-οι εθελοντές είναι οι αφανείς ήρωες πίσω από κάθε επιτυχία

-Το μέλλον είναι τα παιδιά

-Το πάθος των ηλικιωμένων, πηγή έμπνευσης

-Όσο ακούς μαθαίνεις

-Το σωστό πλάνο φέρνει το σωστό αποτέλεσμα

-Η τύχη ευνοεί αυτούς που κοπιάζουν

Προσωπικά δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια και ευχές.Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Τίποτα όμως δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την προσπάθεια όλων των συνδιοργανωτών και των εθελοντών .

Χτύπησα πολλές πόρτες και άνοιξαν αμέσως .Γιατι είδαν ένα σωστό και μελετημένο πλάνο για το καλό του νησιού μας.

Προσωπικά ευχαριστώ τον Γιώργο Ιωαννίδη και την ομάδα του,Γιώργο Πιπέρη, Μανώλη, Ηλία Κρητσιώτη, την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Εκείνοι ξέρουν γιατί.

Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους χορηγούς (ανώνυμους και επώνυμους )

Τους εθελοντές που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή . Ξεπέρασαν τους 80

Αστυνομία , δημοτική αρχή , νοσοκομείο για την στήριξη τους. Κάποιες φορές είμαστε αυστηροί μαζί τους αλλά πιστεύω πως αρκεί απλά να εξηγήσουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν .

Το πρώτο runkarpathos ομολογουμένως στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία .

Για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη .

Ήμουν σίγουρος από την αρχή για το αποτέλεσμα όπως είμαι και για το επόμενο. Σίγουρα έγιναν λάθη. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και σίγουρα το επόμενο event θα είναι ακόμα πιο πετυχημένο με μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμα περισσότερους εθελοντές

Ένα είναι σίγουρο , το runkarpathos ήρθε για να μείνει. Με ή χωρίς εμάς η Καρπαθος αποκτά αθλητική νοοτροπία. Ο σπόρος του κλασικού αθλητισμού έχει φυτρώσει και τους καρπούς του θα τους απολαύσουμε στο εγγύς μέλλον…

Ραντεβού στο δεύτερο #runkarpathos με περισσότερες εκπλήξεις .

7.6.2023

Καρπαθιακά Νέα