Βαθιά οδύνη για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Αφροδίτης Κοτσυφάκη που υπηρέτησε και στην Κάρπαθο

Βαθιά οδύνη για τον θάνατο της εκπαιδευτικού Αφροδίτης Κοτσυφάκη που υπηρέτησε και στην Κάρπαθο

Έφυγε από τη ζωή η Αφροδίτη Κοτσυφάκη, αγωνίστρια του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος στην Θεσσαλονίκη, μέλους του ΚΚΕ (μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών η οποία υπηρέτησε και σε σχολεία της Καρπάθου.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση την αποχαιρετά με συγκίνηση σημειώνοντας πως «Θα την θυμόμαστε πάντα σαν μια χαμογελαστή κομμουνίστρια, σε μια εποχή που τόσο ανάγκη έχει η εργατική τάξη από τέτοια παραδείγματα».

Η ανακοίνωση:

«Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποχαιρετά με συγκίνηση την Αφροδίτη Κοτσυφάκη, μια αγωνίστρια του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος στην Θεσσαλονίκη, μέλους του ΚΚΕ (μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφο της ζωής της Σταύρο, στην οικογένεια και του οικείους της, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της.

 

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη ήταν μια μαχητική συνδικαλίστρια, ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ ως εργαζόμενη στα φροντιστήρια αργότερα και ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση τις δύο τελευταίες δεκαετίες, με από τους Αυτόνομους/-ες Ιστορικού Αρχαιολογικού και των Συσπειρώσεων αρχικά και του ΚΚΕ (μ-λ) στη συνέχεια. Γνωρίσαμε την Αφροδίτη μέσα σε φοιτητικά και συνδικαλιστικά σχήματα, καθώς και στις πρωτοβουλίες κοινής δράσης αριστερών οργανώσεων, εκτιμώντας απεριόριστα την αγωνιστικότητα της, την πίστη της στον κοινό μας αγώνα για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης στο δρόμο για την απελευθέρωση της τάξης μας. Το παράδειγμα της, για τον τρόπο που αντιμετώπισε και τον καρκίνο, μαχόμενη και στις πιο δύσκολες ώρες, μας δίνει θάρρος για να παλεύουμε με αυταπάρνηση και συντροφικότητα για να αλλάξουμε αυτόν τον άδικο κόσμο.

Θα την θυμόμαστε πάντα σαν μια χαμογελαστή κομμουνίστρια, σε μια εποχή που τόσο ανάγκη έχει η εργατική τάξη από τέτοια παραδείγματα. Η Αφροδίτη θα ζει για πάντα μέσα από τους κοινούς μας αγώνες, θα περπατάει πάντα δίπλα μας στις διαδηλώσεις, στις μάχες του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

17.6.2023

makthes.gr