Τα μονοπάτια της Κάσου καθαρίστηκαν, σημάνθηκαν και εγκαινιάστηκαν! (VIDEO)

Τα μονοπάτια της Κάσου καθαρίστηκαν, σημάνθηκαν και εγκαινιάστηκαν! (VIDEO)

Τη Δευτέρα το βράδυ, 25 Ιουλίου 2022, η Κάσος άλλαξε σελίδα στον πεζοπορικό τουρισμό.

Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος με τον υπεύθυνο της “Paths of Greece” Φοίβο Τσαραβόπουλο που υλοποίησε το έργο, παρέδωσαν στους δημότες μας αλλά και στους μελλοντικούς επισκέπτες/πεζοπόρους, Έλληνες και ξένους, τα αρχαία μονοπάτια της Κάσου.
Ξεκίνησαν με χαλαρή πεζοπορία στις 18:00 από το Πόλι, περπάτησαν το αρχαίο μονοπάτι που ένωνε το Αρχαίο Κάστρο με τον Εμπορειό μέσω της Παναγίας και κατέληξαν στο Φρυ στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου.
Στη συνέχεια ο Φοίβος Τσαραβόπουλος παρουσίασε αναλυτικά στο κοινό τις επτά πεζοπορικές διαδρομές. Επίσης προβλήθηκαν εικόνες της άγριας ομορφιάς της Κάσου τόσο από το υλικό της “Paths of Greece” όσο και από της ιστοσελίδα των “Περιπατητών”.
Η”Paths of Greece” και ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος, έγραψαν στην επίσημη σελίδα των μονοπατιών:

“Ο καθαρισμός και η σήμανση των μονοπατιών πραγματοποιήθηκε με σκληρή ομαδική δουλειά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην επιμονή και υπομονή του Antonis Panou και στους ακούραστους Κασιώτες που δούλεψαν επί ενάμιση μήνα για να αποκτήσει η Κάσος ένα από τα καλύτερα πεζοπορικά δίκτυα της Ελλάδας.

Και βεβαίως να αναφέρουμε ότι τα εργαλεία καθαρισμού των μονοπατιών μάρκας Fiskars Greece ήταν μια ευγενική προσφορά της Vector Brands και τους ευχαριστούμε πολύ”!