karpathiakanea.gr

Γιάννης Βιτώρης: «Ειλημμένη η απόφαση για να αποχωρήσω!»

Γιάννης Βιτώρης: «Ειλημμένη η απόφαση για να αποχωρήσω!»

από την Ροδιακή

Την αποχώρησή του από την προεδρία του συλλόγου, τον προσεχή Οκτώβριο που είναι προγραμματισμένες και οι εκλογές, προανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Καρπάθου Γιάννης Βιτώρης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η απόφαση αυτή που είναι ειλημμένη δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό και πρόσθεσε για το θέμα αυτό και τα ακόλουθα:

«Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2021. Την ομάδα θα την πάω μέχρι εκεί γιατί έτσι πρέπει και από εκεί και πέρα έχω πάρει την απόφαση να σταματήσω γιατί τα χρόνια της προσφοράς μου είναι αρκετά. Υπάρχουν και τρία παιδιά, μια οικογένεια και μια δουλειά που πρέπει να δω. Ο Ποσειδώνας όμως είναι η ομάδα που γεννήθηκα και μεγάλωσα και θα είμαι πάντα δίπλα της. Κατά τη διάρκεια της θητείας της δικής μου και των συνεργατών μου, κάναμε σημαντικά πράγματα πιστεύω. Πέρα από την εδραίωση της ομάδας στην Α’ Κατηγορία, υπάρχει ένα γήπεδο δίπλα στην πόλη, με τον τάπητά του και πλέον και με τα φώτα του. Και είναι κάτι που το χαιρόμαστε. Ήταν ένα έργο που μας ταλαιπώρησε αρκετά αλλά στο τέλος τα καταφέραμε».

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο τοπικό ποδόσφαιρο, είπε τα εξής:
«Περιμένουμε να δούμε το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία η οποία μας έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα και μας έχει βγάλει από τους ρυθμούς που ξέραμε τόσα χρόνια. Από τότε που έπαιζα και εγώ μπάλα, το γήπεδο ήταν η διέξοδος σχεδόν κάθε απόγευμα αλλά αναγκαστικά το έχουμε κλείσει. Πλέον έχει αλλάζει το σύστημα, η ίδια η κοινωνία θα έλεγα. Και δεν ξέρουμε και τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι αν πούνε να ξεκινήσουμε, οι παίκτες θα είναι έτοιμοι; Αυτά τα παιδιά έκαναν ήδη μια προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα τι θα τους πούμε; Κάντε άλλη μια, έστω και μισή;

Και αν βγουν μετά τραυματισμοί; Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι αν τελικά ανάψουν το «πράσινο φως» για να επιστρέψουμε. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτούν και τους παίκτες οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες. Είναι στις δουλειές τους, στις οικογένειές τους και στα μαθήματά τους και δεν μπορείς να τους πεις κάνε προετοιμασία τρεις εβδομάδες και έλα να παίξεις».

Σε ερώτηση για το αν θα προτιμούσε να πάμε σε μια ακύρωση της χρονιάς, απάντησε ως εξής:
«Και αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτος. Θα ήταν …ξενέρωμα να πεις στους παίκτες όταν θα παίξουν πάλι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές.

Είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αν από την άλλη αρχίσουμε τώρα και μετά από μερικές αγωνιστικές και πάλι μας κλείσουν,  θα είναι ακόμα χειρότερα. Ειλικρινά δεν μπορούμε να πούμε κάτι».
Αναφερόμενος στο οικονομικό και στο κατά πόσο έχει πληγεί ο Ποσειδώνας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τόνισε τα ακόλουθα:

«Ο σύλλογος έχει πληγεί. Και είναι κάτι το οποίο το συζητάμε συχνά. Δεν έγινε και το τουρνουά του καλοκαιριού που είναι μια βασική πηγή εσόδων για το σύλλογο και αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει θέμα. Δεν μπόρεσαν και οι επιχειρήσεις να μας στηρίξουν και έτσι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Παλεύουμε αυτή τη στιγμή να πάρουμε μια χρηματοδότηση από τον Δήμο Καρπάθου και είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι χρήματα που φέτος τα χρειαζόμαστε σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που τα καταφέρναμε να τα βγάλουμε πέρα».

Ο κ. Βιτώρης έκανε μια αναφορά και στο θέμα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης που περιμένει ο Ποσειδώνας εκφράζοντας μάλιστα και το παράπονό του προς την πολιτεία: «Δεν είναι δίκαιο να μοιράζει η Πολιτεία 2.500 ευρώ σε όλα τα σωματεία. Θα έπρεπε να ξεχωρίσει τη νησιωτικότητα. Θα πάρουμε δηλαδή τα ίδια χρήματα με ένα σωματείο στα Τρίκαλα για παράδειγμα που οι μετακινήσεις γίνονται οδικώς; Θα έπρεπε να το δουν καλύτερα αυτό το θέμα».