Στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge 2022″, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge 2022″, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόσκληση στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων που επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge 2022″, απευθύνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης εκ μέρους των ενδιαφερόμενων παραγωγών τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με δώρο φαγητού ή γύρω από το φαγητό, προκειμένου να επιλεγούν τα προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης λήγει την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια η μέχρι σήμερα εκδήλωση ενδιαφέροντος, είναι πέραν των προσδοκιών, «καταδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Περισσότερα από 25 παραδοσιακά προϊόντα μικρών και μεσαίων παραγωγών, τα οποία συνδέουν την ιστορία τους με την ιστορία του τόπου, όπου παράγονται, από δέκα νησιά έχουν ήδη υποβληθεί, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της αξιολόγησής τους και της πρόκρισης στον διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μινόρκα, στις 7 Απριλίου».
Το «World Food Gift Challenge» είναι ένας διαγωνισμός για τη βράβευση και τη διεθνή προβολή υψηλής ποιότητας χειροποίητων τροφίμων και ειδών χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα.

Φέρνοντας για πρώτη φορά τον διεθνή διαγωνισμό στο Νότιο Αιγαίο, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να υποστηρίξει τους τοπικούς, μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.