Ευχάριστα νέα από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου

Ευχάριστα νέα από τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου

γράφει ο Ιωάννης Χαλκιάς

1. Παραλάβαμε χθες το ένα κομμάτι της χορηγίας από τον Κ.Ο.Π.Α.Π. που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα και ευελπιστούμε ότι εντός της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο, σημαντικοτερο κομμάτι που αφορά της ηλεκτρονικές σκακιέρες.

2. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος, του πρώτου “Κarpathos Summer Chess Camp”.  Στο chess camp, θα συνδυαστούν μέθοδοι ταχείας εκμάθησης με πολύ διασκέδαση για τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες όπως ξιφασκία, κολύμβηση, προβολή ταινιών, πεζοπορίες, ζωγραφική, πολεμικές τέχνες και πολλά άλλα. Στο Karpathos Summer Chess Camp, το οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν και σκακιστές εκτός Καρπάθου, θα συμμετέχει και ο Grandmaster Dejan Antic, προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου (η οποία χάρη στο σκάκι σπουδάζει αυτή την στιγμή ιατρική στην Αμερική) και κύριος πυλώνας της διαμόρφωσης της σκακιστικής ομάδας της Καβάλας -όπου ανήκει και η Σταυρούλα, ο οποίος θα παίξει παρτίδες με τους συμμετέχοντες και θα τους δώσει χρήσιμες συμβουλές για την πρόοδό τους!

Σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση του chess camp έπαιξε η Szente-Varga Fruzsina που ως κορυφαία Ευρωπαία αθλήτρια κατά τα νεανικά της χρόνια συμμετείχε σε σημαντικά camps, ακόμη και προετοιμασίας για την ολυμπιακή σκακιστική ομάδα της χώρας της. Με την ευκαιρία, η Φροσύνη έχει σήμερα τα γενέθλια της και της ευχόμαστε να τα εκατοστήσει και να έχει πολλές επιτυχίες στην σταδιοδρομία της ως ψυχολόγος αλλά και ως σκακίστρια!

3. Πλέον κατοικεί στην Κάρπαθο ο Ομοσπονδιακός Μαιτρ Γεώργιος Χαλιαμάνης, ο οποίος είναι παντρεμένος με συντοπίτισσά μας από Μενετές και με την συνταξιοδότησή του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κάρπαθο! Ο κύριος Χαλιαμάνης, από τις πρώτες ημέρες του ερχομού του πληροφορήθηκε την ύπαρξη σκακιστικού ομίλου και ενθουσιασμένος, από την αθλητική εξέλιξη του νησιού μας, επικοινώνησε μαζί μας, οπότε και θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κύριος Χαλιαμάνης, σπουδάζοντας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συναντήθηκε αρκετές φορές με τον κύριο Μαρή, τον Ομοσπονδιακό Μαιτρ και διευθυντή της πρώτης ελληνικής σκακιστικής ολυμπιάδας που συμμετείχε στο πρωτάθλημά μας προς τιμήν του κ.Κωνσταντίνου Χρυσοχόου και θα μας επισκεφτεί ξανά, οπότε οι δύο παλιοί φίλοι, χάρη στο σκάκι και μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες, θα συναντηθούν ξανά αυτό το καλοκαίρι!