Κτήριο Κέντρου Υγείας: Ουσιαστικά μόνο η παραχώρηση στην Αστυνομία μπαίνει προς ψήφιση

Κτήριο Κέντρου Υγείας: Ουσιαστικά μόνο η παραχώρηση στην Αστυνομία μπαίνει προς ψήφιση

Κι ενώ έχει ανάψει για τα καλά η συζήτηση για τον δρόμο που θα ακολουθήσει το κτήριο του Κέντρου Υγείας πηγές από την δημοτική αρχή βάζουν στη σωστή διάσταση το όλο θέμα και μιλούν για σπουδή και βιασύνη! “Ουσιαστικά μόνο μια πρόταση υπάρχει προς το δημοτικό συμβούλιο, αυτή της Αστυνομίας έτσι θα αποφασίσουμε για την παραχώρηση του ή όχι. Σε διαφορετική περίπτωση το κτήριο παραμένει στο Δήμο και χρειάζεται να γίνουν μελέτες και πολύ δουλειά για τον όποιο δρόμο διαλέξουμε να ακολουθήσει”.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, το θέμα είναι η παραχώρηση του κτηρίου φιλέτο στην Ελληνική Αστυνομία! Από πλευράς της τοπικής κοινότητας Πηγαδίων τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά αφού εδώ και μήνες, μετά τις παραιτήσεις, δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση και κατ΄ουσία η κοινότητα παραμένει ανενεργή με “ευθύνη της δημοτικής αρχής” όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Χατζηκουτσός στα Καρπαθιακά Νέα.

Ο κ. Χατζηκουτσός έχει σθεναρά υποστηρίξει την απόδοση του κτηρίου στην κοινωνία με αρχική σκέψη του την δημιουργία Μουσείου. Η τοπική κοινότητα από 8 Μαρτίου 2021 είχε ομόφωνα ψηφίσει:

“Την αξιοποίηση του παλαιού κέντρου υγείας ως πολυχώρος πολιτιστικού χαρακτήρα για την επίτευξη αστικής αναζωογόνησης στην πόλη των Πηγαδίων. Υπάρχει η πρόθεση για την πολύπλευρη αξιοποίηση του χώρου με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής και την γενικότερη αναβάθμιση της πρωτεύουσας της Καρπάθου, ώστε οι κάτοικοι των Πηγαδίων να έχουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ενός χώρου αναψυχής, παραγωγής παιδείας και πνευματικής ενασχόλησης”.

Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή της Καρπάθου εδώ και τρια χρόνια δεν έχει κάνει κανέναν σχεδιασμό για τη βιωσιμότητα του κτηρίου, πως μπορεί να συζητήσει την οποιαδήποτε παραχώρηση του; υπάρχει κάτι άλλο ή κάποια συμφωνία που δεν γνωρίζει η καρπαθιακή κοινωνία;

Τι θέση θα πάρει ο δήμαρχος κ. Νισύριος και στη βάση ποιων στοιχείων; Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ούτε τα καν τα πολεοδομικά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτηρίου καθώς και του εξωτερικού χώρου.

Μήπως δείχνουμε βιασύνη και μεγάλη σπουδή για ένα θέμα που πρέπει επιβάλλεται να αποφασίσει η κοινωνία;

4.12.2022

Καρπαθιακά Νέα