Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προς Σκάφη Η.Ν. Κάσου

Ξεκινά η ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου προς Σκάφη Η.Ν. Κάσου

Παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού ανάδειξης εργολάβου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινούν οι εργασίες του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου προς Σκάφη Η.Ν. Κάσου».

Ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και έχει μεταφέρει στο νησί όλα τα απαραίτητα μηχανήματα.
Το εν λόγω έργο έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών Φιλόδημος Ι το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ ″Αντώνης Τρίτσης″ με συνολικό ποσό επιχορήγησης 235.344,68 € ,και με συμμετοχή του Δήμου της Η.Ν. Κάσου .
Παράλληλα με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ της Π.Ν. Αιγαίου και της αναδόχου εταιρείας το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έναρξη εργασιών του έργου με τίτλο «Τριετής συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου» αρμοδιότητας της Π.Ν. Αιγαίου συνολικού κόστους 655.288,75€.
Ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ανέφερε τα παρακάτω:
« Δυστυχώς καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι τόσο ο Δήμος Η.Ν. Κάσου , όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών με αποτέλεσμα να κωλυσιεργούν αναγκαία έργα υποδομών απαραίτητα για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Παρά το γεγονός του ότι αναγκαζόμαστε να μένουμε εγκλωβισμένοι στις γραφειοκρατικές διαδικασίες η συνεργασία μας είναι διαρκής και απολύτως παραγωγική.
Η Νομοθετική ρύθμιση για την απλούστευση των διαδικασιών θα συμβάλει σημαντικά ώστε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στις αρμοδιότητες αλλά και στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Π.Ν. Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την θετική αυτή εξέλιξη».
28/09/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καρπαθιακά Νέα