Δώρο από το Clifton New Jersey στη "Χρυσή σκούπα" της Καρπάθου! Αναζητά χορηγούς για ένα μικρό τρίκυκλο

Δώρο από το Clifton New Jersey στη "Χρυσή σκούπα" της Καρπάθου! Αναζητά χορηγούς για ένα μικρό τρίκυκλο

Γνωστοί και άγνωστοι, Καρπάθιοι και Αμερικάνοι, έδωσαν χρήματα στον Μιχάλη και στην Άννα Σακελλάκη στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Clifton New jersey για τον Βασίλη Κολιό ή όπως τον φωνάζουν όλοι «η χρυσή σκούπα της Καρπάθου»!

Η ιστορία ξεκινά με τον Μανώλη Σακελλάκη, ο οποίος είπε στον πατέρα του, τον Μιχάλη, να κεράσει τον κ. Κολιό, τον οδοκαθαριστή στα Πηγάδια, διότι για πρώτη φορά είδε έναν εργαζόμενο με τέτοιο ζήλο να καθαρίζει τους δρόμους της πρωτεύουσας! Για πρώτη φορά είδε τους δρόμους στα Πηγάδια τόσο καθαρούς!

Όταν ήρθε από την Αμερική ο Μιχάλης Σακελλάκης δεν ξέχασε την προτροπή του γιού του. Βρήκε την «Χρυσή σκούπα» και έκανε ένα βήμα πέρα από το κέρασμα! Τον ρώτησε, τη χρειάζεται για τι δουλειά του και εκείνος ζήτησε ένα εργαλείο που να ρουφά φύλα και μικρά σκουπίδια.

Ο Μιχάλης και η Άννα Σακελλάκη δεν έχασαν χρόνο. Στην ενορία τους, τον Άγιο Γεώργιο, στο Clifton του New jersey, εξήγησαν το στόχο και δεν άργησαν να μαζέψουν περίπου 1.200 δολλάρια από γνωστούς και άγνωστους φίλους που αμέσως ενστερνίστηκαν την ιδέα τους. Τα χρήματα έγιναν το μηχάνημα που σήμερα κρατά στα χέρια του ο Βασίλης Κολιός και μας το δείχνει περήφανος!

Ο κ. Σακελλάκης και η σύζυγος του Άννα, μίλησαν στα Καρπαθιακά Νέα συγκινημένοι «κάναμε ένα μικρό βήμα για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και δείξαμε σε έναν άνθρωπο ότι τιμούμε και σεβόμαστε τους κόπους του. Τίποτε άλλο».

Ο κ. Κολιός τους ευχαρίστησε ακόμη μια φορά και μας είπε να μην ξεχάσουμε τον Δήμαρχο Καρπάθου, τον κ. Νισύριο, διότι είναι κοντά του, παρακολουθεί τη δουλειά του και βρίσκει τρόπους να τον φροντίζει.

Ρωτήσαμε την «Χρυσή σκούπα» τι άλλο χρειάζεται και μας είπε ότι έχει στόχο να βρεθούν χορηγοί για ένα μικρό τρίκυκλο! Για να γυρνά μέσα στα Πηγάδια και γρήγορα να αδειάζει τα καλαθάκια και έτσι να μην χάνει πολύτιμο χρόνο από τις άλλες απαραίτητες εργασίες.

Ο κ. Κολιός είναι και παραμένει ένα φαινόμενο! Παράδειγμα εργαζόμενου, δεν αφήνει καμιά από τις γειτονιές των Πγηγαδίων ασκούπιστη μέσα στο λιοπύρι τραβά το καροτσάκι του μέσα στις δύσκολες ανηφόρες και αγωνίζεται χωρίς να γνωρίζει ωράρια!

Άραγε πόσοι εργαζόμενοι κάνουν στην άκρη την προσωπική τους ζωή; Ο κ. Κολιός προσφέρει πολύ περισσότερα από εκείνα που δέχεται ως αντάλλαγμα κι όμως δε βαρυγκωμά ούτε γκρινιάζει. Αντίθετα του αρέσει αυτή η πρωτιά. Είναι σταθερά μέσα στους δρόμους, μέρα και νύχτα, για να μαζεύει τις βρωμιές μας.

6.8.2023

Καρπαθιακά Νέα