Επιλύθηκε το πρόβλημα στην πλατφόρμα αιτήσεων αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών

Επιλύθηκε το πρόβλημα στην πλατφόρμα αιτήσεων αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών
Επίσκεψη σε ελαιοτριβεία της Ρόδου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης την περασμένη Πέμπτη 19/11/2020.
Κατά την διάρκεια των επισκέψεών του , είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ελαιοτριβείς και με παραγωγούς, στους οποίους έκανε συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19.
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα νησιά και τα πρώτα δείγματα δείχνουν την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε πολύ υψηλό ποσοστό.
Σημειώνεται ότι άμεση ήταν η αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και της νέας ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ στο έγγραφο που απέστειλε προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης, σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα στην πλατφόρμα των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις λόγω πανδημίας των ελαιοπαραγωγών.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν οριζόντιο και αφορούσε όλους τους ελαιοπαραγωγούς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς η πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου, δεν δεχόταν ως επιλέξιμα συγκεκριμένα είδη ελιάς.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης, το πρόβλημα έχει ήδη αντιμετωπιστεί.
Το Γραφείο Τύπου