Ο πρωταγωνιστής του Mediterraneo, Giuseppe Cederna, επίτιμος δημότης Καρπάθου!

Ο  πρωταγωνιστής του Mediterraneo, Giuseppe Cederna, επίτιμος δημότης Καρπάθου!
Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, 21 Ιουνίου 2021, στην Όλυμπο, συμβολική εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Ιταλού ηθοποιού Giuseppe Cederna που τιμάει το νησί μας με την παρουσία του επί 7 συνεχόμενα χρόνια!
Η επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, μέσω του προέδρου κ Λύκου Νικόλαου και ο Δήμος Καρπάθου μέσω του ειδικού συνεργάτη τουρισμού κ Τσαγκάρη Ανδρέα, έδωσαν στον κ. Cederna έναν αναμνηστικό έπαινο για τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις του στο νησί μας.
Ο ίδιος ένιωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και μας διαβεβαίωσε ότι πάντα θα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το νησί μας και θα αποτελεί τον πρεσβευτή της Καρπάθου στην Ιταλία! Στην εκδήλωση παρευρισκόταν και η συνεργάτης του Δήμου μας στην Ιταλία , δημοσιογράφος κ. Ελένη Σαρικώστα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό σπίτι του κ. Cederna , και συγκεκριμένα στο σπίτι της κ. Λεντάκη. (Ανακοίνωση της τουριστικής επιτροπής Δήμου Καρπάθου)
………………………….
Ο Giuseppe Cederna είναι γεννημένος στη Ρώμη, γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Antonio Cederna και ανιψιός του συγγραφέα και δημοσιογράφου Camilla Cederna, από πολύ μικρός  έδειξε το ταλέντο του στο επάγγελμα του μίμου και του κλόουν και μετά από αρκετές θεατρικές εμπειρίες το 1977 ίδρυσε την εταιρεία Anfeclown. Προσκλήθηκε από το Teatro dell’Elfo για αρκετές συνεργασίες, εκεί ο Cederna συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη Gabriele Salvatores με τον οποίο εργάστηκε, στη σκηνή και αργότερα σε ταινίες, συμπεριλαμβανομένου την βεβευμένη ταινία με όσκαρ Mediterraneo.
 Μετά από έναν μικρό ρόλο στη δραματική ταινία του Μάρκο Μπελόκιο το 1972, Sbatti il ​​mostro alla prima pagina, στη δεκαετία του 1980 ο Giussepe Cederna ξεκίνησε μια καριέρα ως καρατερίστας, τόσο σε λαμπρούς όσο και σε δραματικούς ρόλους. Είναι παθιασμένος με την ορειβασία και θεωρείται πολύ καλός συγγραφέας. (πηγή wikipedia)