Στην 10η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΑΙΤ ο Σύλλογος Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού

Στην 10η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΑΙΤ ο Σύλλογος Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου σε συνεργασία με το Δήμο Η.Ν. Κάσου συμμετείχε στην 10η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΑΙΤ , που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο  Ζάππειο από 6-8/12/2023.  Το Περίπτερο μας επισκέφτηκαν πολλοί επίσημοι , όπως ο Γεν. Γραμματέας Υπ. Τουρισμού Μύρων Φλουρής,  Βουλευτές όλων των παρατάξεων και διαφόρων περιοχών καθώς και Δήμαρχοι.

Είχαμε σημαντική επισκεψιμότητα από επαγγελματίες του Τουρισμού Έλληνες και Ξένους , τους οποίους και ενημερώσαμε για την Κάσο ως τουριστικό προορισμό καθώς και φοιτητές του τουριστικού κλάδου που ενδιαφέρονται για πρακτική εξάσκηση κατά τους θερινούς μήνες σε επιχειρήσεις του τουρισμού.

Σημαντικές ήταν οι συναντήσεις Β2Β με Tour Operators και Τουριστικά Γραφεία του Εξωτερικού που ασχολούνται με εναλλακτικό τουρισμό και ενδιαφέρονται για προορισμούς ανεξερεύνητους όπως η Κάσος. Στα πλαίσια των Β2Β συναντήσεων που είχε η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Η.Ν. Κάσου , Μ. Τσακίρη , έκανε προβολή video με τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού καθώς και ενημέρωση για τις τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας πληροφοριακό έντυπο υλικό. Το συμπέρασμα από την επικοινωνία με τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι ότι η Κάσος διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα ήδη αναπτυγμένα τουριστικά νησιά , την αυθεντικότητα της , τη διαφορετικότητα , τη παράδοση της , τα οποία και οφείλει να τα αξιοποιήσει προσφέροντας παράλληλα ποιοτικές Υπηρεσίες στον Τουρισμό . Οι Διεθνείς Αγορές ψάχνουν για προορισμούς όπως η Κάσος για τον εναλλακτικό τουρισμό και οφείλουμε να διατηρήσουμε το χαρακτήρα του νησιού ώστε να έχουμε τα μέγιστα θετικά αποτελέσματα. Απαιτείται όμως συχνή και σταθερή συγκοινωνία – σύνδεση με τα κομβικά Διεθνή Αεροδρόμια όπως Ηράκλειο , Κάρπαθος, Ρόδος.

Καθώς επίσης και ασφάλεια στον Τομέα της Υγείας με Ειδικευμένο γιατρό .Δύο βασικές ερωτήσεις των τουριστικών πρακτόρων , πως φτάνεις στην Κάσο και αν υπάρχει Νοσοκομείο !

Η συμμετοχή στην  ΑΙΤ Διεθνή Τουριστική Έκθεση για 4η συνεχή χρονιά είναι σημαντική και αποτελεί μια από τις πολλές προωθητικές ενέργειες του Συλλόγου Επαγγελματιών προς την κατεύθυνση της προβολής του νησιού.

Τον Δήμο Η.Ν. Κάσου εκπροσώπησε ο Δημοτικό Σύμβουλος Ντίνος Ζαχάρης . Επίσης κατά τη διάρκεια της Έκθεσης βοήθησαν στο Περίπτερο οι Κασιώτες : Γιώργος Στρατιώτης  , Μαριάννα Λιόκουρα, Νίκος Απόκοτος, Χριστίνα Καραγιαννάκη και Κωνσταντίνα Βασιλάκη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Η.Ν. Κάσου για τη συνεργασία του καθώς και  όλους τους Κασιώτες που βοήθησαν στα πλαίσια της Έκθεσης .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάσος  11/12/2023

Καρπαθιακα Νέα