11 απόντες - 10 παρόντες! Για έναν Δημοτικό Σύμβουλο ακυρώθηκε η Συνεδρίαση για το Λιμάνι

11 απόντες - 10 παρόντες! Για έναν Δημοτικό Σύμβουλο ακυρώθηκε η Συνεδρίαση για το Λιμάνι

 

Λίγα λεπτά με τις 11.30 ξεκίνησε η καταμέτρηση των δημοτικών συμβούλων, όπως ακούσαμε από τη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση. Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπανός μέτρησε 10 παρόντες και 11 απόντες δημοτικούς συμβούλους. Παρόντες ήταν οι κ.κ.:  Ιωάννης Λυριστής, Τσέρκης Εμμανουήλ,  Λύκος Νικόλαος,  Ρίτα Καλή Φιλιππούση, Φελλουζή Ευαγγελία, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Σπανός Δημήτριος, Σπανός Νικόλαος, Μανωλάκης Θεοδόσιος, Μανωλάκης Μιχαήλ.

Οι απόντες, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα, δικαιολογώντας την απουσία τους είναι οι

Ρείσης Μιχάλης, και ο Μηνάς Πρωτόπαππας. Ενώ οι κ.κ. Νικ.  Αντρέου,  Χρ. Κατσάνης, Δημ. Ζανάκηςβρίσκονται σε νόμιμη άδεια.

Από τους Προέδρους των Τοπικών κοινοτήτων παρόντες ήταν μόνο οι κ.κ. Γιώργος Χατζηκουτσός, Μανώλης Μαγριπλής, Παππάς Γεώργιος.  Συνολικά μόνο 3 παρόντες Πρόεδροι κοινοτήτων και 7 απόντες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μιχ. Μανωλάκης,  αφού ανακοίνωσε την έλλειψη απαρτίας και τη μη τέλεση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση για νέα πρόσκληση Συνεδρίασης με το ίδιο θέμα.

Επίσης καταγράφουμε τη σύντομη παρέμβαση, που έκανε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι προέκυψε ένα ζήτημα με κάποιο έγγραφο το οποίο ελέγχεται και ανέφερε: « δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο θέμα απλώς πήρα οδηγία από τον δήμαρχο να ελέγξουμε τη νομιμότητα ενός εγγράφου και ο δήμαρχος έχει εκφράσει τη βούληση του να διαβιβάσει στο αρμόδιο δικαστήριο για να ελεγχθεί….Στην επόμενη συνεδρίαση να αναρτηθούν τα πρωτότυπα έγγραφα».

Αξίζει να τονίσουμε ότι αν και εστάλησαν προσκλήσεις στους Βουλευτές Δωδεκανήσου, στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκος, στην Έπαρχο Καρπάθου & ΗΝ Κάσου, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ Παπαοικονόμου μόνον ο κ. Κόνσολας έστειλε μαιλ και αιτιολόγησε την απουσία του.

Στην Κάρπαθο βρέθηκαν και οι κ.κ. Κανάκης και Καραξής, οι οποίοι και προχώρησαν σε ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο λιμάνι, εκφράζοντας τις απόψεις τους για το κρίσιμο θέμα. Ο κεντρικός σχεδιαστής κ. Γιαμίν, αν και προσκλήθηκε δεν πήγε στην Κάρπαθο.

Από τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων αλλά κυρίως από τις παρουσίες, εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη διαμόρφωση των τριών γνωστών δημοτικών παρατάξεων. Επίσης καταγράφεται το μήνυμα που έστειλε ο πρώην δήμαρχος κ. Μιχ. Χανιώτης, ο οποίος δεν συμμετείχε λόγω των σημερινών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του.