Εκδηλώσεις μνήμης 199ης επετείου Ολοκαυτώματος της Κάσου (στην Αθήνα)

Εκδηλώσεις μνήμης 199ης επετείου Ολοκαυτώματος της Κάσου (στην Αθήνα)

 

Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων πραγματοποίησε παρουσία πολλών μελών και φίλων την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, μετά τη θεία λειτουργία και ώρα 11.00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων προγόνων μας, στο Ιερό Ολοκαύτωμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας Ηρωϊκής Νήσου Κάσου το 1824.

Σημαιοφόρος μας ήταν για μια ακόμη φορά ο Άγγελος Ν. Εμίρης που πλαισιώθηκε από τις Άγγελα Γλύτση, Κωνσταντίνα Τζιράρκα-Κελέκη, Άννα και Μαρία Πολυχρόνη, Μαργαρίτα Χατζηβασίλη, Πόπη Βοναπάρτη, Κατερίνα Τουσούνη, Μαρία Κακομανώλη (κοριτσάκι συνοδευόμενο από τη μητέρα του Αννα Κακομανώλη) και το μικρό αγοράκι Χρηστος Ψαθόπουλος. Ηταν όλοι και όλες ντυμένοι με παραδοσιακές Κασιώτικες φορεσιές, οι περισσότερες παραχωρήθηκαν από το Σύλλογό μας. Τους ευχαριστούμε θερμά!Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιώργος Στρατιώτης εκ μέρους του Δήμου Η.Ν. Κάσου, ο Γιάννης Φραγκούλης πρόεδρος της Ο.Δ.Σ. Αθήνας-Πειραιά, ο Χάρης Χατζόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανήσιων Νέων, ο Γιάννης Καραιτιανός πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων, ο Αριστοτέλης Πριόβολος, υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γιώργος Χατζηνικολάου Αντιπρόεδρος του Σύνδεσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο Γιώργος Μαρκουλής, πρόεδρος του Συλλόγου Ισμαηλιωτών, ο Γιώργος Δημόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο Χάρης Ευμορφόπουλος εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος και Ιάκωβος Κράτσης και ο Λουκάς Κύκκος (ο οποίος κράτησε το λάβαρο του Συνδέσμου) εκ μέρους του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων, οι κ.κ. Σοφία Ηρακλείδου και Ι. Οικονομίδου εκ μέρους της Ένωσης Χαλκιτών και ο Νικόλαος Μίχαλος εκ μέρους της Ένωσης Νισυρίων . Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο ταμίας μας Βασίλης Ι. Κακομανώλης.

Στη συνέχεια ακολούθησε τιμητική πομπή με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αθηναίων ως το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Γ.Γραμματέας Άγγελα Γλύτση εκφώνησε τα ονόματα των εκπροσώπων που κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο και ήσαν οι εξής:

1.Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υποστράτηγος Αριστοτέλης Πριόβολος 2. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο κ. Γιώργος Δημόπουλος 3. Εκ μέρους του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, ο κ. Γιώργος Στρατιώτης 4. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιά, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Φραγκούλης 5. Εκ μέρους του Συλλόγου Ισμαηλιωτών, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μαρκουλής 6. Εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραϊτιανός 7. Εκ μέρους του Συνδέσμου των Απανταχού Καστελλοριζίων “Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” ο κ. Ιάκωβος Κράτσης 8. Εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανήσιων Νέων, ο πρόεδρος κ. Χάρης Χατζόπουλος 9. Εκ μέρους του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χατζηνικολάου 10. Εκ μέρους του Λυκείου των Ελληνίδων Η. Ν. Κάσου, η Σοφία Μαστοράκου, 11. Εκ μέρους του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων ο πρόεδρος κ. Μίνος Κομνηνός. Μετά ακολούθησε ενός λεπτρού σιγή και προτού αποχωρήσει η φιλαρμονική, έγινε ανάκρουση του εθνικιύ μας ύμνου.

Ακολούθως ο Σύλλογός μας παρέθεσε μια μικρή δεξίωση (με ατομικό πιάτο και ποτό) στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ παρουσία πολλών συμπατριωτών και φίλων μας και έτσι έκλεισε για φέτος η σεμνή αυτή εκδήλωση εις μνήμη των ηρωικώς πεσόντων Κασίων αγωνιστών κατά το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου. Ο πρόεδρος Μίνος Κομνηνός απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων,

Ο Πρόεδρος,
Μίνος Δ. Κομνηνός

Η Γενική Γραμματέας,
Άγγελα Π. Γλύτση

Σας ευχαριστώ,

Δελτίο τύπου

13.6.2023

Καρπαθιακα Νέα