2ο Αναισθησιολόγο ψάχνει το υπουργείο για το Νοσοκομείο της Καρπάθου!

2ο Αναισθησιολόγο ψάχνει το υπουργείο για το Νοσοκομείο της Καρπάθου!

Στη νέα προκήρυξη θέσεων του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο της Καρπάθου συμπεριλαμβάνονται 4 θέσεις γιατρών και πιο συγκεκριμένα:

– Διευθυντής Ακτινολογίας

– Διευθυντής Εσωτερικής Παθολογίας

– Διευθυντής Αναισθησιολογίας

– Επιμελητής Α’ Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Και είναι άξιο καλόπιστης απορίας, το Νοσοκομείο του νησιού έχει ήδη Αναισθησιολόγο γιατί λοιπόν αναζητά 2ο Αναισθησιολόγο; την ώρα μάλιστα που σύντομα θα λήξη η σύμβαση με τον Παθολόγο και δεν θα έχει ούτε έναν Παθολόγο; Θα μου πείτε ότι στο οργανόγραμμα προβλέπονται 2 αναισθησιολόγοι όμως αυτή είναι η ειδικότητα που κρίνεται κρίσιμη για το Νοσοκομείο του νησιού;

Απευθυνθήκαμε στον διοικητή κ. Στασινόπουλο, ο οποίος, όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα, δεν είναι δική του αρμοδιότητα η απόφαση για τις 4 θέσεις που επέλεξε το υπουργείο. Και μια στεκόμαστε στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο της Καρπάθου, ακόμη μια απορία: τι γίνεται με την υπόθεση του τεχνητού νεφρού; υπάρχει ομάδα που τρέχει το θέμα; υπάρχουν εξελίξεις; μήπως το θέμα πάγωσε;

 


Ας ρίξουμε μια ματιά στο αίτημα που είχε κάνει στις αρχές του 2024 ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου:

Αίτημα για πλήρωση θέσεων Ιατρικού Προσωπικού σε μελλοντική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας

Τίθεται υπόψη του Δ.Σ. η προφορική εισήγηση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος» κ. Στασινόπουλου Βασιλείου με θέμα πλήρωση θέσεων Ιατρικού Προσωπικού σε μελλοντική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας με βάση τις κενές οργανικές θέσεις του οργανογράμματος του οργανισμού.

Την έκδοση απόφασης όπου θα σταλεί στη 2η Υ.ΠΕ. αναφορικά με την υλοποίηση αιτήματος για την πλήρωση θέσεων ιατρικού προσωπικού με βάση τις κενές οργανικές θέσεις του οργανογράμματος του Γ.Ν. Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος» .

Συγκεκριμένα:

– Νεφρολογίας, Διευθυντής

– Παθολογίας, Διευθυντής

– Ακτινοδιαγνωστικής, Διευθυντής

– Παθολογίας, Επιμελητής Α΄

– Καρδιολογίας, Επιμελητής Α΄

– Παιδιατρικής, Επιμελητής Α΄

– Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Επιμελητής Α΄

– Αναισθησιολογίας, Επιμελητής Α΄

– Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Επιμελητής Α΄

– Οφθαλμολογίας, Επιμελητής Α΄

– Ψυχιατρικής, Επιμελητής Α΄

– Ουρολογίας, Επιμελητής Α΄

2. Την ανάρτηση της απόφασης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3861/2010. 3. Την επικύρωση της απόφασής σας την ίδια ημέρα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

9.1.2024