Γιόρτασε ο πανέμορφος Άγιος Νικόλαος, ιδιοκτησίας Μανώλη Ν. Μαστρομανώλη, στην Όλυμπο της Καρπάθου (VIDEO)

Γιόρτασε ο πανέμορφος Άγιος Νικόλαος, ιδιοκτησίας Μανώλη Ν. Μαστρομανώλη, στην Όλυμπο της Καρπάθου (VIDEO)
“Ζωγράφισα την Παναγία της Αναστάσεως με χαμόγελο και δίπλα της δύο αγγέλους ο ένας άσπρος και ο άλλος μαύρος που κρατάνε την κορδέλα με εκκλησιαστικούς ύμνους. Δεν κοιτάει το περίβλημά. Κοιτάει τι έχει η καρδιά και οι χτύποι της καρδιάς με πόση αγάπη Χτυπούν”!
γράφει ο Γιάννης Χατζηβασίλης
ΌΛΥΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Εορτασμός Αγίου Νικολάου, ιδιοκτησίας Μανώλη Ν Μαστρομανώλη. Η γιορτή έγινε στις 5.12.2022 διότι στις 6 Δεκεμβρίου ο Παπα Γιάννης λειτούργησε τον Άγιο Νικόλαο, ιδιοκτησίας Κακαρόλη.
Ο Παπα Γιάννης Διακογιώργης και ο εξαίρετος ιεροψάλτης Γιώργος Χατζήπαπας, ιερούργησαν τον Άγιο Νικόλαο στην είσοδο του χωριού μας.

Ο πατέρας μου φιλοτέχνησε το 1978 τον Παντοκράτορα και τους Ευαγγελιστές και τους πλαισίωσε με διακοσμητικά μοτίβα, τα οποία υπέστησαν διαβρώσεις λόγω του ότι εξωτερικά ο ναός. είχε πολύ καιρό να συντηρηθεί.
Ο ιδιοκτήτης Μανώλης Μαστρομανώλης αποφάσισε να κάνει την ανακαίνιση του.
Αφού ξεσοβατίστηκε και φάνηκαν οι πέτρες ο αδερφός μου, ο Αντώνης, τον ξανα-σοβάτισε περίτεχνα και πιάστηκε και η υγρασία. Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα μου, με αφοσίωση για τρεις περίπου μήνες, έγινε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε στο φιλμ.
Ευχαριστώ τον Μανώλη Μαστρομανώλη που μερίμνησε για την ανακαίνιση και συντήρηση του ναού.
Στην ξενιτιά που ζει από τα 12 του χρόνια, είναι ότι καλύτερο για να διατηρούνται οι μνήμες στη γενέτειρα του και για αυτό και για όλα τα μέλη της οικογένειας του. Του εύχομαι καλή επιστροφή στη πατρίδα! Η Χάρις του Αγίου να είναι βοήθεια του, σε αυτόν και στην οικογένειά του.
Οι πρόγονοι μας που εκάναν όλα αυτά τα εκκλησάκια, σκοπός ήταν να συγκεντρώνουν τους πιστούς και να δημιουργούν αναμνήσεις και να κρατάνε τα ήθη και τα έθιμά μας, στις επόμενες γενιές. Είχα την έμπνευση να ζωγραφίσω την Παναγία της Αναστάσεως χαρούμενη, επειδή και το όνομα Νικόλαος σημαίνει νίκη του λαού ο προστάτης των λαών και ο Χρήστος νίκησε το θάνατο.
Χρόνια πολλά σε όλους και η Χάρις του Αγίου να είναι βοήθειά μας
7.12.2022
Καρπαθιακά Νέα