Αγώνας για να υπάρχει νερό στις Πυλές το πρωί των Χριστουγέννων

Αγώνας για να υπάρχει νερό στις Πυλές το πρωί των Χριστουγέννων

Στην προσπάθεια να αποκατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης των Πυλών έχει επικεντρωθεί η δημοτική αρχή της Καρπάθου. Χθες το πρωί, 23 Δεκεμβρίου, επιστρατεύτηκε ιδιώτης υδραυλικός για να δώσει λύση και να αποκαταστήσει το πρόβλημα που ας σημειώσουμε δεν είναι καινούριο κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες.

Ο υδραυλικός έκανε τις απαραίτητες εργασίες ωστόσο η δεξαμενή δεν κατάφερε να γεμίζει νερό. Μια νέα βλάβη έβγαλε εκτός το σύστημα. Σήμερα το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, ο υδραυλικός προσπάθησε να αποκαταστήσει το πρόβλημα ωστόσο αντιμετώπισε νέα θέματα. Δεν κατάφερε να βρει τα υλικά που χρειάζεται σε κανένα κατάστημα της Καρπάθου. Η μοναδική, άμεση λύση, ήταν να δοθεί νερό από τη γεώτρηση των Πυλών. Γέμισαν βενζίνη την αντλία και από το μεσημέρι μέχρι τώρα, βράδυ Σαββάτου, η δεξαμενή έχει βάλει 50 πόντους νερό. Με την ελπίδα να μην υπάρξουν νέα προβλήματα, αύριο το πρωί να έχει ξεπεράσει το 1,50 μέτρο ίσως τα 2 μέτρα κι έτσι να ανοίξει το δίκτυο και οι Πυλές να έχουν νερό.

Παράλληλα η δημοτική αρχή ψάχνει στην Ρόδο τα υλικά που ζήτησε ο υδραυλικός, ώστε να αποκαταστήσει την βλάβη μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. Μάλιστα εξετάστηκε και η περίπτωση να μεταφερθεί νερό με την υδροφόρα του Δήμου όμως κι αυτή η λύση ήταν αδύνατη αφού η κατάσταση του οδικού δικτύου δεν επιτρέπει την πρόσβαση της υδροφόρας.

Η πρόεδρος της κοινότητας Πυλών απουσιάζει με άδεια στο εξωτερικό στις Πυλές όμως να τονίσουμε ότι ο κ. Νίκος Χαροκόπος έχει σταθεί και βοηθά στην λύση των προβλημάτων.

24.12.2022

Καρπαθιακά Νέα