612.000 Ισραηλινοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο 8μηνο του 2023 - Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ στα νησιά επιλογής τους

612.000 Ισραηλινοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα στο 8μηνο του 2023 - Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ στα νησιά επιλογής τους

Σε μια άκρως δυναμική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό εξελίσσεται το Ισραήλ, γεγονός που επιβεβαιώνει με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Tali Laufer, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων & Συμβούλων του Ισραήλ. Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει, πως το οκτάμηνο του 2023 (Ιαν-Αύγουστος 2023) την Ελλάδα επισκέφτηκαν 612.000 ισραηλινοί, ήτοι 60% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι που ήσαν 455.000. Μάλιστα και τα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος του τουριστικού ρεύματος, όπως αναφέρει η Tali Laufer, λόγω των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί, η στενή και χρόνια συνεργασία του εθνικού αερομεταφορέα του Ισραήλ, EL – AL με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 75 χρόνων του αερομεταφορέα από το Ισραήλ επισημάνθηκε πως η χώρα μας ανήκει στους τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν οι Ισραηλινοί.

 Σε ερώτηση τι ελκύει τους  Ισραηλινούς στην Ελλάδα τονίστηκε ότι οι παραλίες, τα θέρετρα, οι άνθρωποι, το φαγητό, η φύση, η πεζοπορία, και ότι όλα είναι σε πολύ κοντινή απόσταση αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα. Μάλιστα τα κυριότερα μέρη που επισκέπτονται είναι αρχικά η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Κως, η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Πρέβεζα, η Ζάκυνθος, η Κάρπαθος και η Σαντορίνη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων των δυο λαών, η Tali Laufer εστίασε στις σχέσεις των τουριστικών πρακτόρων λέγοντας ότι η οργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών και συναντήσεων B2B είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

30.9.2023

Καρπαθιακά Νέα