Περήφανος για το «Εθνικό» Στάδιο Καρπάθου ο Νισύριος. Για το γυμναστήριο καμιά κουβέντα;

Περήφανος για το «Εθνικό» Στάδιο Καρπάθου ο Νισύριος. Για το γυμναστήριο καμιά κουβέντα;

Χωρίς την παρουσία της Καρπάθου διεξάγονται σήμερα και αύριο οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στη Μήλο που υποδέχονται 90 αθλητές από τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια στιγμή και στο κλείσιμο της θητείας του, ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, παρουσιάζει ένα από τα έργα τα οποία συζητήθηκαν και επικρίθηκαν από συμπατριώτες μας. Πρόκειται για το Στάδιο Απερίου και την υλοποίηση μελέτης που αφορά την προμήθεια χλοοτάπητα εμβαδού 8.480 m2 και διαφόρων υλικών προϋπολογισμού 599.874,80 ευρώ με το Φ.Π.Α. Με το ταρτάν που χρησιμοποιείται καθημερινά από δρομείς για προπονήσεις να είναι εκτός πλάνου.

Ο κ. Νισύριος δηλώνει περήφανος για το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στη δυσκολότερη θητεία που είχε ποτέ Δήμαρχος , είμαι υπερήφανος που έστω και με καθυστέρηση ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ , με πρόταση που κατατέθηκε στην αρχή της θητείας μου, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ξεκίνησε να υλοποιείται !
Μαζί με το έργο της τσιμεντόστρωσης περιμετρικά του γηπέδου των Πηγαδίων , θα παραδώσουμε στη νεολαία του νησιού μας περισσότερες και ποιοτικότερες εγκαταστάσεις άθλησης .
Είμαι υπερήφανος κι εγώ κι όσοι στήριξαν την προσπάθεια μου αυτή, που μιλάμε με έργα
».

Από τους επικριτές του ο κ. Νίκος Κανάκης είχε αναφέρει ότι:

«Στην  προκειμένη περίπτωση ενώ  σύμφωνα με την πρόσκληση  θα μπορούσε να  προταθεί  η    κατασκευή ή συντήρηση μέχρι δυο αθλητικών εγκαταστάσεων  επιλέχτηκε  να διατεθούν 500.000  ευρώ για την  αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού σταδίου, που βρίσκεται σε αχρησία  επί οκτώ χρόνια ,  με φυσικό και πάλι χλοοτάπητα  η συντήρηση του οποίου  χρειάζεται γύρω στις 40.000 το χρόνο και   κατανάλωση πάνω από 5.000 κμ πόσιμου νερού, που δεν επαρκεί για τις ανάγκες ύδρευσης.  Θα μπορούσε  ο χλοοτάπητας να  αντικατασταθεί με  συνθετικό  με το μισό  περίπου κόστος   και το υπόλοιπο της πίστωσης να διατεθεί για  κατασκευή άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων  που λείπουν από την Κάρπαθο».

Το Δημοτικό Στάδιο Καρπάθου που σήμερα από το Δήμο αναφέρεται ως «Εθνικό» κατασκευάστηκε πριν από περίπου  20 χρόνια και κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε την περίπτωση του δημοτικού γυμναστηρίου που παραμένει 4 χρόνια κλειστό ενώ ταυτόχρονα ο δήμος Καρπάθου πληρώνει έναν χρόνο ενοίκια για τη κλειστή νέα αίθουσα! Από τον Οκτώβριο 2021 οι πληροφορίες ανέφεραν ότι «επιτέλους ο δήμος ξεπερνούσε τα προβλήματα και έμπαινε στην τελική ευθεία» για να ανοίξει στο κοινό το γυμναστήριο! Κι όμως το δημοτικό γυμναστήριο εξακολουθεί κλειστό.

30.9.2023

Καρπαθιακά Νέα