Στον ΠΑΟΚ στάλθηκε αίτημα επιχορήγησης επισκευής των σχολείων Διαφανίου και Ολύμπου από το Επαρχείο Καρπάθου-ΗΝ Κάσου

Στον ΠΑΟΚ στάλθηκε αίτημα επιχορήγησης επισκευής των σχολείων Διαφανίου και Ολύμπου από το Επαρχείο Καρπάθου-ΗΝ Κάσου

«Αίτημα επιχορήγησης της πλήρους επισκευής των κτιρίων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου και του Γυμνασίου & των Λυκειακών Τάξεων Ολύμπου της ακριτικής Κοινότητας Ολύμπου της νήσου Καρπάθου».  

Αξιότιμε κ. Παπαδόπουλε (υπεύθυνος χορηγιών ΠΑΟΚ),

Σε συνέχεια της, προ μηνός σχεδόν, τηλεφωνικής σας επικοινωνίας με τον Σύμβουλο Πολιτισμού της Περιφερειακής μας Ενότητας κ. Γιώργο Τσαμπανάκη, κατά την οποία εκφράσατε την επιθυμία να αναλάβετε ιδίοις εξόδοις τη λειτουργική αποκατάσταση των διδακτηρίων ακριτικού χωριού του νησιού μας, σας αποστέλλουμε την ανά χείρας επιστολή.

Πριν απ’ όλα σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την καλή σας θέληση και σας προτείνουμε χωρίς αμφιταλάντευση την πλήρη επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου καθώς και του Γυμνασίου & των Λυκειακών Τάξεων Ολύμπου της ακριτικής Κοινότητας Ολύμπου του νησιού της Καρπάθου.

Πρόκειται για δύο κτίρια που ανεγέρθηκαν το μεν πρώτο το 1960 με την οικονομική χορηγία ιδιώτη και με προσωπική εργασία των κατοίκων του Διαφανίου σε σχέδια της τότε Νομαρχίας Δωδεκανήσου, το δε δεύτερο το έτος 1924 με πρωτοβουλία και έξοδα των κατοίκων του τότε Δήμου Ολύμπου Καρπάθου, στα δύσκολα χρόνια της Ιταλικής αποικιοκρατίας στα Δωδεκάνησα και στέγασε για δεκαετίες το έως και πενταθέσιο Εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο Ολύμπου Καρπάθου.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά τις όποιες επισκευές που μεσολάβησαν τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μακρά σειρά συσσωρευμένων λειτουργικών προβλημάτων, τα οποία ο Θεός έδωσε, θεία χάριτι, να αναλάβετε να τ’ αντιμετωπίσετε, διευκολύνοντας τα μάλα τη σχολική ζωή των μικρών μας μαθητών.

Κατόπιν συνεννοήσεως με την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου κ. Αικατερίνη Λουκά και τον Αντιδήμαρχο Βορείου Καρπάθου του Δήμου Καρπάθου κ. Νίκο Νταή, τα προβλήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση στα δύο κτίρια είναι τα ακόλουθα:

Α. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΦΑΝΙΟΥ

  1. Επισκευή της ταράτσας – Μόνωση, καθώς οι τοίχοι είναι γεμάτοι υγρασία και μούχλα.
  2. Αλλαγή σε πόρτες και παράθυρα καθώς με τη πρώτη βροχούλα τα νερά μπαίνουν στις αίθουσες.
  3. Αποκατάσταση του Ανατολικού φράκτη του προαύλειου χώρου, αφού αυτός κατέρρευσε λόγω των δυνατών ανέμων και τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο.
  4. Βάψιμο των εσωτερικών χώρων για αντιμετώπιση της υγρασίας.

Β. ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

  1. Η επισκευή της κεραμοσκεπής του κτιρίου η οποία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα διαρροής ομβρίων υδάτων κατά τις βροχερές ημέρες.
  2. Η επισκευή του δικτύου αποχέτευσης του κτιρίου το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και των δύο τουαλεττών του σχολείου.
  3. Η επισκευή και ο ελαιοχρωματισμός των τοίχων και των των κουφωμάτων του κτιρίου.
  4. Δύο νέες μπασκέτες με ταμπλό και συντήρηση των υπαρχουσών κολωνών.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείστε με τους:

α. Προϊσταμένη Δημοτικού Σχολείου Διαφανίου κ. Αικατερίνη Λουκά, τηλ.: 22450-51.211, κιν.: 6980-156.056,                                                           e-mail: mail@dim-diafan.dod.sch.gr

β. Αντιδήμαρχο Βορείου Καρπάθου κ. Νίκος Νταή,                                     κιν.: 6909-122.026, e-mail: nikosdais@gmail.com

Αισιόδοξη για την σύντομη ανταπόκρισή σας στο αποστελλόμενο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόθυμη βοήθειά σας προς τους μικρούς μαθητές των Σχολείων μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Καλλιόπη Ιωάν. Νικολαΐδου

Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου.