Το κατεπείγον Δημ. Συμβούλιο Καρπάθου για την υγεία. "Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις"

Το κατεπείγον Δημ. Συμβούλιο Καρπάθου για την υγεία. "Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις"

Λοιπόν πρέπει να σπάσεις αυγά αν θέλεις να κάνεις ομελέτα! Κι αν θέλεις να μιλήσεις ανοιχτά, για το θέμα της υγείας στην Κάρπαθο, δεν μπορεί να κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις. Παρακολουθήσαμε σε ραδιοφωνική μετάδοση, αφού δεν μπορεί ο Δήμος Καρπάθου να αγοράσει μια κάμερα, το κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο της 7ης Απριλίου 2022 και μας έμεινε μια άχρωμη γεύση.

Όλοι είχαν δίκιο. Και κείνοι που υπηρετούσαν τα κομματικά τους συμφέροντα και όσοι φαίνεται να μην τα λογαριάζουν. Απουσίαζε ο Δήμαρχος κ. Νισύριος, αλλά ήταν εκεί η Έπαρχος κα Νικολαϊδου και ως μέλος της επιτροπής του Συμβουλίου Νοσοκομείου Καρπάθου.

Καλά έκανε η ΑΠΕΚ και έφερε το θέμα, ωστόσο δεν μάθαμε τελικά γιατί αποσπάστηκε ο παθολόγος στην Ικαρία και τι συνέβη στο παρασκήνιο. Γιατί άραγε;

Δεν μάθαμε γιατί αφού δυο χρόνια μιλάμε για κίνητρα από τον Δήμο, γιατί κίνητρα δεν βλέπουμε. Άνοιξε ο δρόμος, υπεγράφησαν από την Οικ. Επιτροπή και το θέμα τελείωσε. Έτσι ακούσαμε. Μικρή πίστωση χρόνου, αλλά πόσο μικρή;

Ενδιαφέρουσα και η άποψη του Αντιδημ. Γιώργου Δήμαρχου, ο οποίος δεν ψήφισε την εισαγωγή του ψηφίσματος αλλά ψήφισε τα αιτήματα, όπως και ο κ. Τσαμπουνιεράκης! Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε στη δευτερολογία του:

 “Βγαίνω έξω από τα ρούχα μου, καλούμαστε σε μια συνεδρίαση που το αίτημα δεν ακούστηκε καλά καλά. Το αίτημα δεν μας εδόθηκε ούτε των ιατρών εκτός κι αν ερχόμαστε για λόγους εντυπώσεων. Τι δουλειά έχει το δημοτικό συμβούλιο με τη μετακίνηση του γιατρού; Εμείς θα λύσουμε τα προβλήματα, αφού δεν μπορούμε να λύσουμε τα δικά μας θα λύσουμε τα του Νοσοκομείου;”

«Ακούστηκαν πάρα πολλά εδώ. Δεν έμεινε κάποιο σημείο που δεν αναφέρθηκε, είπαμε επανειλλημένα για τα κίνητρα, για τον εξοπλισμό, για διάφορα ρυθμιστικά θέματα αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα» ανέφερε με νόημα και χωρίς πιθανότητα παρερμηνείας, η Δρ Στέλλα Κοντογιανοπούλου, αναισθησιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου.

Ο κ. Ρουμάνης, αν και έχει δώσει την παραίτηση του, ήταν εκεί και κατέθεσε την άποψη του, δεν περιμέναμε να είναι περισσότερο αιχμηρός. Ωστόσο περιμέναμε πιο δυναμικούς τους δημοτικούς συμβούλους. Ακούσαμε και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Καλά έκαναν και το στόλισαν με υπέροχα λόγια. Όμως νομίζω ότι η Συνεδρίαση γινόταν για να αναφερθούν προβλήματα και όχι για να δώσουμε εύσημα και μπράβο στον απερχόμενο διοικητή και στην κυβέρνηση.

Οι κ.κ. Χατζηκουτσός, Μαστρομηνάς, Θεοδ. Μανωλάκης,  θεωρώ ότι στάθηκαν λίγο  κοντά στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και είπαν τα πράγματα με το όνομα τους αποφεύγοντας να χειροκροτήσουν την κυβέρνηση. Επίσης να επισημάνουμε ότι ο Πρόεδρος κ. Μανωλάκης έδωσε τον λόγο σε κάθε πολίτη και αυτό προστίθεται στα θετικά της χθεσινής βραδιάς.

Η ΑΠΕΚ κατάφερε να περάσει το ψήφισμα, αν και απουσίαζε ο Πρόεδρος της όπως και ο Αντιδήμαρχος κ. Βασιλαράκης. Στους ομιλητές και ο πολιτευτής γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αναστασιάδης, χωρίς ωστόσο να ακούσουμε κάτι νέο από εκείνον.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι αποδείχθηκε πως μπορεί να γίνει και πολιτισμένη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο! Αυτό το είχαμε ξεχάσει το τελευταίο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση κρατάμε την πρόταση: μια τέτοια συνεδρίαση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Να βγαίνουν τα προβλήματα και τα όποια θέματα μπροστά και να λύνονται ή να απαιτεί η κοινωνία να λυθούν. Το Νοσοκομείο δεν είναι δώρο! Η υγεία είναι  το πολυτιμότερο αγαθό που δικαιούνται όλοι. Δεν θα πληγωθεί ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Γεραπετρίτης, αν ακουστούν αλήθειες.

Υ.Γ. Το ψήφισμα πέρασε με 11 ψήφους ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ και δυο…ΝΑΙ και ΟΧΙ! ( ή μήπως είναι ένα μόνο το ΟΧΙ, από τον κ. Σπανό;)

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα